Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία η λειτουργία Μονάδας Υγείας στο Ρέθυμνο

Μέσα στο μήνα αναμένεται να λειτουργήσει στο κέντρο του Ρεθύμνου, τοπική μονάδα υγείας, στην οδό Ζαμπελίου με σχεδιασμό για 4 γενικούς ιατρούς.

Ειδικότερα, θα το πλαισιώσουν 1 παιδίατρος και 7 άτομα λοιπό προσωπικό και σε δεύτερο χρόνο στο Ατσιπόπουλο και τα Μισίρια, ενώ συνολικά στην Κρήτη, ακόμα 2 στα Χανιά και ακόμα δύο στο Ηράκλειο συν την υφιστάμενη με στόχο να εξαλειφθεί η συνταγογράφηση από το νοσοκομείο, ενώ στο Ηράκλειο θα λειτουργήσει και πανεπιστημιακή δομή πρωτοβάθμιας υγείας.

Για πρώτη φορά το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι σχεδόν πλήρως στελεχωμένο με μόνη αρρυθμία την έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού λόγω αδειών.

Έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα λόγω της περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών, ενώ διεκδικείται αύξηση της χρηματοδότησης για αντικατάσταση των παλαιών σωληνώσεων, όπως και για να προχωρήσει απρόσκοπτα η δημιουργία νέας πτέρυγας.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφέρθηκε στην βελτίωση της χωροταξίας και της οργάνωσης του συστήματος υγείας, στην ηθικοποίησή του, στις μάχες που πρέπει να δοθούν κατά των ακριβών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη λειτουργία κρατικών δομών αποκατάστασης, όπως το ΚΕΦΙΑΠ στο Ρέθυμνο που ενισχύθηκε με 5 άτομα προσωπικό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια