Ειδήσεις

Γιορτές στα… κρατητήρια για πάνω από 50 «τζογαδόρους»

Περισσότεροι από 50 συνάνθρωποί μας, σε όλη την Κρήτη, έχουν οδηγηθεί στο κρατητήριο, το τελευταίο διάστημα, για παράνομο τζόγο.

Ως γνωστόν, τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ουκ ολίγοι συμπολίτες μας τηρούν το "έθιμο" που θέλει τον κόσμο να παίζει χαρτιά ή... ζάρια. Ως αποτέλεσμα, οι στοχευμένοι έλεγχοι των διωκτικών Αρχών - κυρίως - σε καφενεία εντείνονται το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Για του λόγου το αληθές, τις τελευταίες εβδομάδες η Αστυνομία έχει συλλάβει - τουλάχιστον - 53 άτομα για "παράνομα παίγνια" σε όλη την Κρήτη.

Μεταξύ άλλων, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε πριν από μερικές μέρες 14 άτομα, έπειτα από "ντου" των Αρχών σε κατάστημα ιδιοκτησίας 33χρονης Ελληνίδας, στην πόλη του Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ηρακλείου, που μετέβησαν στο εν λόγω καφενείο, διαπίστωσαν ότι η 33χρονη είχε επιτρέψει σε συνολικά 12 άτομα να παίζουν ζάρια μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα χώρο, στο καφενείο.

Εξάλλου, ένας 37χρονος φέρεται να είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, έχοντας στο νου του την είσοδο του καταστήματος. Τελικά, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 14 άτομα ηλικίας από 32 έως 61 ετών. Στην έρευνα που ακολούθησε στο καφενείο, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε - και κατέσχεσε - το χρηματικό ποσό των 16.090 ευρώ, το οποίο φέρεται να προήλθε από τα "ζάρια". Βρέθηκαν ακόμη εννέα ζευγάρια ζάρια, ένα "safe box", αλλά και μια ηλεκτρονική συσκευή ενεργοποίησης ηχητικού σήματος.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς έκαναν "έφοδο" σε καφενείο που ανήκει σε 50χρονο άνδρα σε περιοχή του δήμου Φαιστού. Στο σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι τέσσερις θαμώνες του καταστήματος, ηλικίας 47, 48, 52 και 56 ετών, έπαιζαν ζάρια. Στην έρευνα που τους έγινε, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς ένα ζευγάρι ζάρια, καθώς και το ποσό των 165 ευρώ.

Είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο Δεκέμβριο, 25 ακόμη συλλήψεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Μεταξύ άλλων, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 13 άτομα τα οποία έπαιζαν πόκερ και ζάρια σε καφενεία του Ρεθύμνου και των Χανίων. Πρόκειται για 11 Έλληνες και δύο Αλβανούς, ηλικίας 31 έως 83 ετών. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχαν σημειωθεί από τις Αρχές άλλες 12 συλλήψεις. Επτά θαμώνες καταστήματος, στην περιοχή της Χερσονήσου, κατέληξαν με χειροπέδες, καθώς φέρονται να έπαιζαν πόκερ. Επίσης, έγιναν άλλες πέντε συλλήψεις, για ζάρια, σε καφενείο της πόλης του Ρεθύμνου.

Ενώ, μόλις χτες συνελήφθησαν 10 άτομα, 9 Έλληνες και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας σε σπίτι στα Χανιά, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Συγκεκριμένα, μέσα στο σπίτι δύο ανδρών, 36 και 37 ετών, 8 άτομα (από 22 έως 39 ετών), «πιάστηκαν» παίζοντας πόκα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το ποσό των 1.100 ευρώ, 2.165 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, καθώς και 11 πλαστικές τράπουλες.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την καταπολέμηση του φαινομένου του παράνομου τζόγου κορυφώθηκαν τις ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου. Ωστόσο, οι "έφοδοι" ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. σε... στέκια χαρτοπαικτών - και όχι μόνο - συνεχίζονται ακόμη σε όλη την επικράτεια του νησιού.

Σχόλια