Ειδήσεις

Σε χαλαρούς ρυθμούς μετά τα γιορτινά τραπέζια, το Ρέθυμνο

Με οικείους, φίλους και συγγενείς ανά την Κρήτη "άλλαξαν τον χρόνο" οι κάτοικοι του Ρεθύμνου με την προσδοκία να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης μετά από τόσα χρόνια οικονομικής ύφεσης.

Δε ζητούν πολλά, παρά μόνο υγεία για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές δυσκολίες με χαμόγελο. Είτε με μια βόλτα στην αγορά και τους εμπορικούς δρόμους που μπορεί τα καταστήματα να είναι κλειστά, αλλά η γραφική παλιά πόλη είναι ακόμη κι έτσι ιδανική για έναν περίπατο, είτε και με λίγο τάβλι και χαρτιά στο καφενείο, όπως συνηθίζεται αυτές τις μέρες.

Ακόμη και οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν δεκαετίες πια στην Ελλάδα, θεωρούν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης στην Κρήτη και το Ρέθυμνο με κοινή επιθυμία με τους ντόπιους, να υπάρχουν δουλειές για όλους.

Ο κ. Λευτέρης, απόμαχος της εργασίας, απολαμβάνει τον ελληνικό καφέ του και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα, συντροφιά με την εφημερίδα Νέα Κρήτη, αγαπημένη καθημερινή συνήθεια! Με τη σοφία των χρόνων του και με τις κακουχίες των πολέμων στα νιάτα του, δηλώνει ότι δε λείπει κάτι από τη σύγχρονη κοινωνία, παρά "να ανοίξουν οι δουλειές για όλους".

Με τις καιρικές συνθήκες να θυμίζουν περισσότερο άνοιξη, παρά χειμώνα δεν ήταν λίγοι και αυτοί που απόλαυσαν τον περίπατό τους στην παραλιακή λεωφόρο του Ρεθύμνου, ακόμα και τη γυμναστική τους στην αμμουδιά, μόνοι ή με παρέα, με ρακέτες, παιδιά ή και σκυλάκια, ενώ στον περιφερειακό δρόμο δεν έλειψαν και οι θαρραλέες χειμερινές κολυμβήτριες!

Οι θαμώνες πάντως του καφενείου, δεν παρέλειψαν να πετάξουν και τα... "καρφάκια" τους στην κυβέρνηση για τις "παροχές" μετά από την... οικονομική απομύζηση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια