Πουρσανίδης: Έφυγε όπως έπρεπε… ευτυχισμένος

Αθλητισμός
Πουρσανίδης: Έφυγε όπως έπρεπε… ευτυχισμένος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι ένα από τα δεκάδες «παιδιά» του Ευγένιου Γκέραρντ. Και ο θάνατος του αγαπημένου Ολλανδού προπονητή αντιμετωπίστηκε από τον παλαίμαχο μεσοαμυντικό σαν απώλεια ενός δικού του ανθρώπου. Άλλωστε ο Ηλίας Πουρσανίδης ήταν και ο εμπνευστής της μεγάλης γιορτής που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νεομβρίου στο «Γεντί Κουλέ» προς τιμήν του…

 «Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος, αλλά δεν αξίζουν δάκρυα γι' αυτόν τον άνθρωπο. Έφυγε όπως έπρεπε, με τόσο μεγάλη αγάπη από όλους. Ένας άνθρωπος που πρόσφερε απλόχερα σε όλους μας γνώσεις και αγάπη, σαν πατέρας προς τα παιδιά του. Θεωρώ ότι αναπαύτηκε, γιατί ταλαιπωρείτο πάρα πολλά χρόνια από μια δύσκολη ασθένεια.

 Σαν να περίμενε να ζήσει αυτό που του προσφέραμε πριν λίγες μέρες. Έφυγε ευτυχισμένος. Πονούσε καθημερινά, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε. Είμαστε περήφανοι όλοι μας που ήμασταν κοντά του λίγο πριν μας αποχαιρετήσει. Έφυγε γεμάτος, όπως θα πρέπει να φεύγει ένας άνθρωπος, με τόση δόξα και αγάπη», είπε ο  παλαίμαχος άσος στον ραδιοφωνικό σταθμό sportfm της Αθήνας.

Μεγάλη αποστολή όσων μένουν πίσω είναι να συνεχίσουν το έργο. «Το θέμα είναι να αντιληφθούμε τι έχει αφήσει αυτός ο άνθρωπος, να το διαβάσουμε σωστά και να συνεχίσουμε το έργο του. Συνηθίζουμε να μηδενίζουμε τα έργα των ανθρώπων με τη μικρότητα που μας διέπει. Είναι ο μόνος άνθρωπος που γύρισε όλο τον κόσμο για να βρει παίκτες, που ασχολήθηκε τόσο με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τουλάχιστον ο ΟΦΗ που είχε τέτοια προίκα από τον ίδιο θα έπρεπε να έχει κερδίσει πράγματα. Ένας άνθρωπος φεύγει όταν σβήσει από μέσα μας, αλλά για μένα ήταν τα πάντα. Όχι μόνο όταν ήμουν στον ΟΦΗ, αλλά και μετά στον Ηρακλή και όπου κι αν πήγα. Θα είναι πάντα δίπλα μας. Η οικογένειά του ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος».

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News