Προσέφεραν αίμα & δώρο ζωής - Κίνηση αγάπης του Ράδιο 98.4

Κρήτη
Προσέφεραν αίμα & δώρο ζωής - Κίνηση αγάπης του Ράδιο 98.4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια κίνηση προσφοράς στη κοινωνία της Κρήτης άρχισε τη νέα χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός 98.4.

Λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να σωθούν ανθρώπινες ζωές έδωσαν το πρωί όσοι έσπευσαν στη Λότζια στο πλαίσιο της αιμοδοσίας που διοργάνωσε το Ράδιο 98.4, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου και την υποστήριξη του Creta Interclinic στο χώρο της Λότζια. Από το πρωί μεγάλη  ήταν η προσπάθεια στην οποία ανταποκρίθηκαν οι πολίτες  που προσέφεραν ένα δώρο ζωής, όπως είναι το αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε στις 13:30 με συνεχείς συνδέσεις στο Ράδιο 98.4 από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία, μεταδιδόταν διαρκώς ο παλμός της κοινωνικής αυτής προσφοράς.

Η δύναμη της προσφοράς και οι ανάγκες σε αίμα είναι για την κάλυψη των αναγκών μας σε πρώτο πλάνο για την Μονάδα Αιμοδοσίας, όπως ο Διευθυντής της Κινητής Μονάδας Κώστας Διαφωνίδης  είπε στο Ράδιο 98,4.''Ζητούμενο είναι να εμφυσήσουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς ακόμα και μέσα από τα σχολεία'' πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι πολύ κρίσιμο για την υγεία των συμπολιτών μας να μην αμελούμε τη προσφορά αίματος καθώς, παρά το γεγονός πως οι καθημερινές ανάγκες αίματος στην χώρα μας είναι μεγάλες, με τις ποσότητες που καταναλώνονται ετησίως να ξεπερνούν τις 600.000 μονάδες, το ποσοστό των ατόμων που δίνουν αίμα αντιστοιχεί περίπου στο 6% του πληθυσμού.

Συνήθως, οι αιμοδότες προσφέρουν αίμα μόνο σε ανάγκες συγγενών ή φίλων τους, αγνοώντας πως χρειάζονται το αίμα και τα παράγωγα του για να μεταγγιστούν τραυματίες, ασθενείς με κακοήθειες ή αιματολογικά νοσήματα, άνθρωποι που υποβάλλονται σε χειρουργεία, σε μεταμόσχευση οργάνων ή μυελό των οστών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, πως η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο 98.4, δεν αφορά στη δημιουργία μιας τράπεζας αίματος αλλά στη προσφορά στη κοινωνία βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη προσπάθεια να τερματιστεί η σημερινή ελλειμματική κατάσταση.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News