Με βουτιές υποδέχτηκαν το νέο έτος στην Ιεράπετρα!

Κρήτη
Με βουτιές υποδέχτηκαν το νέο έτος στην Ιεράπετρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Ιεράπετρα από τη θάλασσα της «Νύμφης» του Νότιου Κρητικού Πελάγους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ ανήμερα αρκετοί χειμερινοί κολυμβητές γιόρτασαν με βουτιές στην Κάτω Παραλία, την έλευση του νέου έτους.

Την Κυριακή παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 7 το βράδυ στο λιμάνι της Ιεράπετρας οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες υποδέχτηκαν τον Άη Βασίλη.

Την υποδοχή οργάνωσαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας, το Λιμενικό Σώμα, την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννη.

Όλοι μαζί οργάνωσαν για 19η χρονιά μια φαντασμαγορική υποδοχή που έφερε όλο τον κόσμο στο κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία Ηρώων, όπου είχε στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά που κατασκεύασε το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας».

Στην Ιεράπετρα για 5η συνεχόμενη χρονιά τηρήθηκε το έθιμο της απόλαυσης μιας ζεστής γλυκιάς μπουγάτσας που προετοίμασε κεντρικό καφέ - ζαχαροπλαστείο, προκειμένου να μπει γλυκά και γευστικά ο καινούργιος χρόνος.

Ανήμερα πρωτοχρονιάς, ο ανοιξιάτικος καιρός της Ιεράπετρας έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς χειμερινούς κολυμβητές να το γιορτάσουν με βουτιές στην Κάτω Παραλία.

Αρκετός ήταν ο κόσμος από όλη την Κρήτη, που πέρασε την Πρωτοχρονιά στην Ιεράπετρα, ενώ εμφανίστηκαν και ξένοι επισκέπτες.

(Βίντεο-Facebook: Σπύρος Ζαφειρόπουλος)

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News