Ειδήσεις

Το λάθος που πρόδωσε φορτίο αλκοόλ - ποιος ήταν ο εγκέφαλος;

Ποιο ήταν το λάθος των "4" που τους «πρόδωσε» σηματοδοτώντας τη σύλληψή τους για το φορτίο λαθραίου αλκοόλ και πως δρούσε ο "εγκέφαλος".

Αγόραζαν φορτία με ποτά στη Ρόδο με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, τα μετέφεραν με φορτηγά στο Ηράκλειο και τα διακινούσαν σε όλη την Κρήτη, εξασφαλίζοντας υπερκέρδη όμως η μεγάλη παραγγελία που έκαναν εν όψει γιορτών τους «πρόδωσε» σηματοδοτώντας τη σύλληψή τους.

4 είναι  οι βασικοί κατηγορούμενοι ενώ πολλά ακόμα άτομα εμπλέκονται στη δικογραφία της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που προχώρησε την εξάρθρωση του κυκλώματος των λαθρεμπόρων.

Δείτε το βίντεο

62χρονος ταπετσιέρης ο "εγκέφαλος"

Οι συλλήψεις των βασικών κατηγορουμένων έγιναν το πρωί του Σαββάτου όταν έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου νταλίκα φορτωμένη με χιλιάδες μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

"Εγκέφαλος" του κυκλώματος φέρεται 62χρονος ταπετσιέρης από το Ηράκλειο που αποφάσισε  να εκμεταλλευτεί το καθεστώς μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ κατά 50% που υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, βάζοντας στο «παιχνίδι» και τους εκπροσώπους μεταφορικής εταιρίας στο Ηράκλειο. Τα ποτά διακινούνται στη συνέχεια σε επιχειρήσεις και κάβες.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα των 2.793 φιαλών αλκοολούχων ποτών διαφόρων ειδών παραδόθηκε στο Τελωνείο Ηρακλείου, όπου μαζί τις 2.832 φιάλες, που με απόλυτη βεβαιότητα προέκυψε ότι διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν για να κατασχεθούν, προσδιορίστηκαν διαφυγόντες φόροι - δασμοί για το Ελληνικό Δημόσιο συνολικού ύψους 49.303,36 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ 2.793 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΑΛΚΟΟΛ

Σχόλια