default-image

Άγρια επίθεση σκυλιών σε κοπάδι προβάτων στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Άγρια επίθεση σκυλιών σε κοπάδι προβάτων στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπος με την φρικτή εικόνα των κατασπαραγμένων προβάτων του βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος από τη Νέα Μαγνησία Ρεθύμνου, το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς, μετά από επίθεση σκύλων.

Ο κ. Κατσαμάς Χαρίλαος, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ειδοποιήθηκε το πρωί από έναν συγχωριανό του να κατέβει στο περιφραγμένο χωράφι του, όπου είχε τα πρόβατά του, καθώς εκείνος είδε δύο πρόβατα πνιγμένα.

Η εικόνα που αντίκρισε ο άτυχος κτηνοτρόφος ήταν αποκαρδιωτική! Έξι έως επτά πρόβατα μεγάλα και δώδεκα μικρά πνιγμένα, από τα 65 που διαθέτει, κατασπαραγμένα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr με "σπασμένη" φωνή.

Ο κ. Κατσαμάς, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, καθώς και κτηνίατρο, αφού άλλα είκοσι πρόβατα είναι σοβαρά τραυματισμένα και σύμφωνα με την εκτίμηση του γιατρού είναι δύσκολο να επιβιώσουν, καθώς φέρουν τραύματα σε πρόσωπο και λαιμό.

Αγανακτισμένος και απογοητευμένος ο κτηνοτρόφος αναφέρει ότι είναι μεγάλο «χτύπημα» για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς είναι η τέταρτη φορά που «δέχεται» επίθεση το κοπάδι του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, συχνά - πυκνά έχουν τέτοια κρούσματα στην περιοχή και κυρίως στο χωριό, με αδέσποτα να μπαίνουν σε ποίμνες και κοτέτσια και να επιτίθενται άγρια στα ζώα τους.

Δεν υπάρχει προστασία από πουθενά αναφέρει, αφού και γι' αυτά τα αδέσποτα έχουν απευθυνθεί στον Δήμο αρκετές φορές, ωστόσο «εισπράττουν» αδιαφορία.

Ρεπορτάζ: Μαρία Λιναρδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News