Ειδήσεις

Αναβάθμιση μέσα στο '18 για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Μέσα στο '18 ο σχεδιασμός για την επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου - Επέκταση 450 τ.μ. σε τρεις ορόφους με φόντο το Νοσοκομείο

Ποδαρικό με προκήρυξη της νέας επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου στοχεύει να πράξει η διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η σχετική προμελέτη έχει εγκριθεί, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Φραγκιαδάκη και έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, η σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου που είναι ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο, αφού θα επεκτείνει σημαντικά τους λειτουργικούς του χώρους.

Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου θα επεκταθεί σε τρεις ορόφους κατά 450 τ.μ. συνολικά, στο φαρμακείο, τη μονάδα αιμοδοσίας, στα εργαστήρια, στη μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ τα χειρουργεία θα διπλασιαστούν σε τέσσερα.

Το νέο κτίριο θα είναι αντίστοιχο της δυτικής πτέρυγας και θα προσαρτηθεί στο βορειοδυτικό τμήμα του νοσοκομείου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 350 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί με τη συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα το έργο, μετά τη σχετική προκήρυξη τον επόμενο μήνα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια