default-image

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου

Κρήτη
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2017 ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας. Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και οι πολύ μεγάλες κοινωνικές αντιξοότητες, δημιούργησαν πιεστικά προβλήματα στην χώρα μας, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σε αυτή την δυσμενή συγκυρία προστέθηκαν μεγάλα διεθνή θέματα, με δραματικές διαστάσεις που επηρεάζουν και την Ελλάδα - όπως το προσφυγικό ζήτημα που εξακολουθεί να αποτελεί δραματικό πρόβλημα για τον κόσμο ολόκληρο.

Κάθε παιδί που χάνεται στα κύματα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, είναι δικό μας παιδί.   Κάθε άνθρωπος που κοιμάται στο δρόμο, δίχως στέγη, δίχως τροφή, δίχως ελπίδα,  είναι ένας από μας.  Το ίδιο και κάθε άνθρωπος που μένει δίχως εργασία, δίχως σπίτι και φαγητό για τα παιδιά του, λόγω της κρίσης.

Χωρίς αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, διάθεση προσφοράς και συνεργασίας, ο δρόμος της εξόδου από αυτήν θα παραμείνει μακρύς. Αν, όμως, αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με θάρρος και υπευθυνότητα και καταβάλλουμε ειλικρινή προσπάθεια να αλλάξουμε τις νοοτροπίες που μας κρατούν εγκλωβισμένους σε παθογένειες του παρελθόντος, ξεκινώντας καθένας μας από τον εαυτό του, τότε μπορούμε να μετατρέψουμε το 2018 σε αφετηρία ανάκαμψης.

Στον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε και το νέο έτος να δουλεύουμε συστηματικά για να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις πολυμέτωπες προκλήσεις της καθημερινότητας,  στις ανάγκες των δημοτών και στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα της πόλης. Με λίγα λόγια, πολλή αισιοδοξία και σταθερά στραμμένο το βλέμμα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Θα είμαστε δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις. Και σας θέλουμε δίπλα μας, για να μας βοηθάτε να βελτιωνόμαστε με τη συμμετοχή και την κριτική σας.  

Όλοι μαζί θα κάνουμε το 2018 μια χρονιά ουσιαστικής αλλαγής προς το καλύτερο. Είναι στο χέρι μας. Όσο έχουμε ο ένας τον άλλο, δεν έχουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη και αγάπη για όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News