default-image

"Βασίλισσα" της ημέρας η Βασιλόπιτα - δείτε τις τιμές

Κρήτη
"Βασίλισσα" της ημέρας η Βασιλόπιτα - δείτε τις τιμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην τιμητική της έχει αυτές τις μέρες η βασιλόπιτα η οποία ετοιμάζεται σε κάθε νοικοκυριό με μεράκι. Ωστόσο για όσους δεν πρόλαβαν να την παρασκευάσουν, μπορούν να την προμηθευτούν σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους όπου κορυφώνεται η κίνηση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των αρτοποιών του νομού Ηρακλείου Μανόλης Βολανάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» «κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχει ακόμα ο κόσμος. Αυτό που κυρίως θα έρθει τώρα να ψωνίσει είναι η βασιλόπιτα. Η τιμή είναι γύρω στα 10 με 12 ευρώ το κιλό, ενώ οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα από 9 μέχρι 12 ευρώ το κιλό. Το τσουρέκι είναι γύρω στα 10 ευρώ και οι δίπλες και τα ξεροτήγανα γύρω στα 15 ευρώ το κιλό...».

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος των αρτοποιών, «οι τιμές είναι στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Δεν έχουμε αυξήσεις πουθενά. Ο κόσμος συμπεριφέρεται ανάλογα με τις συνθήκες. Τα προϊόντα μας πουλιούνται διότι κρίνονται απαραίτητα, αλλά σε μικρές ποσότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τις ποσότητες που πουλούσαμε τέτοιες μέρες πριν από την κρίση...».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ;

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News