Ειδήσεις

Γιορτινό κλίμα με ανοιχτά καταστήματα και γεμάτες καφετέριες

Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά με ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή. Δείτε τι ψωνίζουν και τι σχολιάζουν οι καταναλωτές.

Ανοιχτά παραμένουν σήμερα Κυριακή τα καταστήματα από τις 11 το πρωί εώς τις 19.00 το απόγευμα για τα τελευταία ψώνια, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Την Πρωτοχρονιά και την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα και τις μέρες αυτές περιμένουν για να ξεκουραστούν και οι εργαζόμενοι.

Η κίνηση και στην αγορά του Ηρακλείου κορυφώνεται με τους καταναλωτές να αγοράζουν τα απολύτως αναγκαία και σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. To μόνο εμπόδιο είναι ο άστατος καιρός το πρωί της Κυριακής.

Αρνάκι, κατσικάκι έχουν την τιμητική τους, με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια περυσινά επίπεδα.

Κρεοπώλες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την κίνηση της αγοράς τη περίοδο των Χριστουγέννων, ποντάροντας στις τελευταίες αγορές, οι οποίες κορυφώνονται σήμερα Κυριακή.

Και στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, καταναλωτές αγοράζουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες, ανταλλάσσοντας γλυκές ευχές για το νέο έτος.

Υψηλή επάρκεια, άριστη ποιότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρωτοχρονιάτικης αγοράς, ενώ στις καφετέριες του κέντρου χθες δεν έπεφτε "καρφίτσα" καθώς αρκετός κόσμος απόλαυσε τον καφέ του.

Δείτε την κίνηση που είχαν χθες τα καταστήματα

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια