Ειδήσεις

Ηλιόλουστη Πρωτοχρονιά - Ακολουθεί «παρέλαση» βαρομετρικών

Ιδανικές καιρικές συνθήκες την Πρωτοχρονιά - Ακολουθεί "παρέλαση" βαρομετρικών χαμηλών, που θα επηρεάσουν τη χώρα

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να αποχαιρετήσουμε το 2017 και να υποδεχτούμε το 2018, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αύριο, αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι καιρικές συνθήκες για την εποχή θα είναι εξαιρετικές.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου κ. Γιάννη Καλλιάνου, παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με τον ήλιο να κυριαρχεί, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα επικρατεί μία σχετική ψύχρα.

Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, αναμένεται να αλλάξουν από την Τρίτη και από τα δυτικά, με βροχές, αφού συνεχόμενα βαρομετρικά χαμηλά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα προσεγγίζουν τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί άστατος.

Αναλυτικότερα, ο ήλιος θα κυριαρχήσει Κυριακή και Δευτέρα, αλλά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα επικρατεί μια σχετική ψύχρα. Ιδιαιτέρως στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν και τους -4 με -5 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές την Τρίτη πρώτα στα Δυτικά

Από τα δυτικά της χώρας θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της Τρίτης οι βροχοπτώσεις και οι πιθανές καταιγίδες, όμως πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι, από το αργά βράδυ της Τρίτης (αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα δεδομένα) αναμένονται βροχές και στην Αττική.

Εβδομάδα με κατά διαστήματα βροχές και χιόνια

Κατά τη διάρκεια του 2ου μισού της ερχόμενης εβδομάδας, όχι μόνο θα εκδηλώνονται βροχές, φαίνεται ότι και ψυχρές αέριες μάζες θα κατηφορίσουν προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα, να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις που ενδεχομένως στη βόρεια Ελλάδα να απασχολήσουν και αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα και όχι μόνο τα ορεινά.

Αρχικά νοτιάδες και εν συνεχεία βοριάδες

Αρχικά, από την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, γι' αυτό και θα εκδηλωθούν αρκετές βροχοπτώσεις αλλά και τοπικές καταιγίδες.

Όμως, στο 2ο μισό της νέας εβδομάδας θα στραφούν σε βοριάδες με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας (όχι όμως σε ακραίες τιμές) και τις τοπικές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά.

Σχόλια