default-image

«Μποναμάς» 200.000 ευρώ για δύο γεωτρήσεις

Λασίθι
«Μποναμάς» 200.000 ευρώ για δύο γεωτρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να τα καλά μαντάτα για το Δήμο Σητείας! Γιορτινές ημέρες που είναι, παίρνει τον "μποναμά" του, και συγκεκριμένα χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για την αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων στις περιοχές των Έξω Μουλιανών και του Πισκοκεφάλου.

Ο Δήμος Σητείας είχε θέσει επιτακτικά το αίτημα για χρηματοδότηση, διότι μιλάμε για μια ενίσχυση- "ανάσα" στο κρίσιμο μέτωπο του νερού. Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν αφενός στην αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων και αφετέρου στην προστασία και την αναβάθμιση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής της Σητείας μέσω της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ειδικότερα στην περιοχή των Έξω Μουλιανών προβλέπεται η αξιοποίηση μιας δεύτερης γεώτρησης, η οποία θα λειτουργεί συνεπικουρικά με τη βασική γεώτρηση για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής. Σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Επίσης στην περιοχή του Πισκοκεφάλου, λόγω των έντονων προβλημάτων που εμφανίζονται στην άρδευση της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποφασίστηκε η αξιοποίηση μιας γεώτρησης στην περιοχή της Χαλέπας, η οποία επίσης θα λειτουργεί συνεπικουρικά.

Από πλευράς δημοτικής Αρχής Σητείας, ο στόχος - που μένει βεβαίως να ευοδωθεί και στην πράξη - είναι και τα δύο έργα να δοθούν σε χρήση το επόμενο καλοκαίρι.

ΜΠ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News