default-image

Δέντρο - φωτιστικό δίπλα στα μνημεία

Κρήτη
Δέντρο - φωτιστικό δίπλα στα μνημεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόσες γκρίνιες για την αστόλιστη πλατεία Κορνάρου και τελικά... η πινελιά του δημάρχου Ηρακλείου, όπως ο ίδιος έταξε επισκεπτόμενος το σημείο μετά τα παράπονα, έστω και τελευταία στιγμή, ήταν αυτή;

Ένα γεωμετρικό, κωνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θυμίζει φωτιστικό, και θα έλεγε κάποιος ότι ταιριάζει ελάχιστα ή και καθόλου δίπλα στη βενετσιάνικη Κρήνη Μπέμπο και την οθωμανική φιλανθρωπική κρήνη, το γνωστό Κουμπέ, έχει "ξεφυτρώσει" τις τελευταίες ημέρες!

Αυτομάτως έρχεται στο μυαλό κάποιου η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για τους όρους που απαιτούνται να τηρηθούν προκειμένου να ξαναλειτουργήσει καφενείο στον Κουμπέ!

Αφού ορίζει μέχρι και το πόσο παραδοσιακά θα είναι τα ροφήματα και οι καφέδες που θα σερβίρονται, αναφέρει ρητά ακόμη ότι απαγορεύονται μέχρι και τα σκιάδια στην πλατεία και η προστασία των θαμώνων από τον ήλιο θα γίνεται από τη σκιά των μεγάλων δέντρων... που όμως κόπηκαν!

Μάλιστα, περιορίζει και την ανάπτυξη των τραπεζιών σε σημείο που δε θα περιορίζεται η θέαση των μνημείων. Κι όμως, το δέντρο - φωτιστικό βρήκε τη θέση του δίπλα στο μνημείο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News