Ειδήσεις

ΕΦΚΑ: Καλούν 93χρονη να δηλώσει ότι... δεν ξαναπαντρεύτηκε!

Έκοψαν τη σύνταξη τυφλής που έπρεπε να αποδείξει ότι δεν ξαναπαντρεύτηκε και ότι δεν δουλεύει!

Απίστευτες καταστάσεις γύρω από τις συντάξεις στον ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, με την αγανάκτηση να χτυπά "κόκκινο", σε περίπτωση τυφλής γυναίκας η οποία κλήθηκε να κάνει δήλωση ότι δεν ξαναπαντρεύτηκε!

Όπως ανέφερε πολίτης "η γυναίκα είναι 93 χρονών, τυφλή και της έκοψαν το 30% της σύνταξης γιατί δεν ήρθε να κάνει δήλωση ότι δεν ξαναπαντρεύτηκε και ότι δεν δουλεύει! Και μας ταλαιπωρούν τώρα για να φέρω υπάλληλο από το ΚΕΠ να υπογράψει στο σπίτι -που είναι κατάκοιτη η γυναίκα και δεν μπορούμε να τη φέρουμε εδώ- και είναι η τρίτη φορά που έρχομαι».

Μειώθηκαν 50% οι εκκρεμείς συντάξεις

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι εκκρεμείς υποθέσεις απονομής συντάξεων στο τέως ΙΚΑ Ηρακλείου μειώθηκαν κατά 50% το τελευταίο 8μηνο, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ανατολικής Κρήτης.  Συγκεκριμένα από 11.000 φακέλους, ο όγκος δουλειάς έπεσε στους 5.000 φακέλους.

Ενώ το τελευταίο τρίμηνο, χιλιάδες εκκρεμείς φάκελοι για την απονομή συντάξεων των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου αποστέλλονται για διεκπεραίωση σε άλλα υποκαταστήματα όπως σε Τρίκαλα, Σέρρες και όχι μόνο, με στόχο τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής.

Επιφυλακτικοί ωστόσο είναι οι ασφαλισμενοι, με τα δράματα να είναι σχεδόν καθημερινά.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια