default-image

Μπάχαλο στον τουρισμό με την επιβολή τέλους διαμονής

Οικονομία
Μπάχαλο στον τουρισμό με την επιβολή τέλους διαμονής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις που σημειώθηκε κατά το 2017, μπάχαλο επικρατεί στους τουριστικούς κόλπους με το ζήτημα της επιβολής του τέλους διαμονής από την πρώτη του έτους.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και στην Κρήτη, με το θέμα να έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επαγγελματίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, καθώς όπως λένε, το τοπίο παραμένει θολό για το τι μέλλει γενέσθαι.

Για ακόμα μία φορολογία που θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος κάνουν λόγο οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό. Το τέλος διανυκτέρευσης θα μπαίνει κλιμακωτά ανάλογα με την ξενοδοχειακή μονάδα και ξεκινάει από 0,50 στα μικρά καταλύματα

Μάλιστα η πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των εφαρμοστικών διατάξεων που αφορούν το τέλος στα ξενοδοχεία.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει «ότι μέχρι και σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι - οι Ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι - βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ - Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ

Το στοίχημα πλέον και για τη νέα τουριστική χρονιά είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Ελενα Κουντουρά θα βρίσκεται η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των προορισμών παγκοσμίως με δράσεις επιμήκυνσης της τουριστικής σαιζόν πέραν του καλοκαιρινού τετραμήνου.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News