default-image

Π. Φάληρο: Αναστάτωση με τον «Αγγελο» που θυμίζει Εωσφόρο

Π. Φάληρο: Αναστάτωση με τον «Αγγελο» που θυμίζει Εωσφόρο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το τελευταίο έργο του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωστή Γεωργίου, που στήθηκε σε εξωτερικό χώρο στο Π. Φάληρο, με έναν γιγάντιο «κόκκινο άγγελο», που στέκεται στην παραλιακή, σε ύψος οκτώ μέτρων.

Το έργο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, καθώς μερίδα των κατοίκων θεωρεί ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη, μιας και η μορφή του «φύλακα έγγελου» της πόλης ομοιάζει με Εωσφόρο, όπως και το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί.

Κάποιοι κάτοικοι αντιδρούν και ζητούν από τον Δήμο να το απομακρύνει, ενώ την Τετάρτη το βράδυ άγνωστοι έριξαν άσπρες μπογιές και το βανδάλισαν.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημιουργός του έργου τόνισε ότι «η ιστορία αυτή ξεκίνησε από την Ελεύθερη Ώρα» και ανέφερε ότι δηλώσεις εκεί έκανε ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης».

Όπως επεσήμανε ο γλύπτης: «Δεν είναι δυνατόν να προσδίδει κάποιος σε ένα γλυπτό απερίσκεπτες πρακτικές. Ουδέποτε στο εξωτερικό υπήρξε αντίδραση. Δηλαδή τι πρέπει να βάλουμε έναν Ποσειδώνα επειδή είναι δίπλα στη θάλασσα; Η λογική του έργου τέχνης είναι να δώσει νέους κώδικες, να βάλει τους ανθρώπους να σκέφτονται. Δεν έχει σχέση με θρησκείες και συμβολισμούς.

Δηλαδή ο σατανάς αν υπάρχει έχει κόκκινο χρώμα; Υπάρχουν άγγελοι με κόκκινα φτερά και κόκκινη κόμη. Υποτίθεται ότι είναι Χριστιανοί αυτοί που κάνουν τις αντιδράσεις, αλλά η ψυχή τους είναι αντιχριστιανική».

«Κάθε συνειρμός με αξίες και έννοιες της Χριστιανικής Πίστης και ειδικότερα με τους Αγγέλους, δεν δικαιολογείται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Πηγή: iefimerida.gr  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News