Ειδήσεις

Θρίλερ με το αίτημα εκταφής του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αρνείται το αίτημα εκταφής η οικογένεια – Τι λέει ο δικηγόρος και ποιος το έχει υποκινήσει;

Αίτημα να γίνει εκταφή της σορού του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει κατατεθεί, με το θρίλερ της υπόθεσης να συνεχίζεται σχεδόν τρία χρόνια μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ιδιωτικός αστυνομικός Κώστας Σπύρου, έχει καταθέσει αίτημα για εκταφή στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών στα Γιάννενα αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Ο ιδιωτικός αστυνομικός, φέρεται να πήρε εντολή από τον θείο του αδικοχαμένου Βαγγέλη για να ψάξει την υπόθεση.

«Η οικογένεια είναι κάθετα αντίθετη στο να γίνει εκταφή»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, κ. Δημήτρης Μπουκας ανέφερ ότι «οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι κάθετα αντίθετοι σε μία τέτοια εκδοχή. Δεν θέλουν να γίνει εκταφή και δεν ξέρουν ποιος τα διακινεί όλα αυτά».

Τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του θείου του θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του gossip-tv.gr, τα έγγραφα αποτελούν την αναφορά που έχει κατατεθεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών στα Γιάννενα αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες από τον ιδιωτικό αστυνομικό Κώστα Σπύρου.

Αυτός μαζί με την ομάδα του πήραν εντολή από τονθείο του θύματος προκειμένου να ψάξουν την υπόθεση. Και το έκαναν. Και διαπίστωσαν ότι ο Γιακουμάκης δολοφονήθηκε.

Μάλιστα προτείνει να γίνει εκταφή της σoρού, προκειμένου να διαπιστωθούν και με αποδείξεις οι ισχυρισμοί του.

Η μάρτυρας - «κλειδί»

Στην αναφορά ωστόσο γίνεται λόγος και για μια μάρτυρα κλειδί της υπόθεσης η οποία όμως μετά από τόσα χρόνια δεν έχει κληθεί από τις αρχές για να καταθέσει.

Η υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του.

Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται…

Διευθυντής Γαλακτοκομικής για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Μου είπαν να το χειριστώ διακριτικά»

Πριν από μόλις δύο εβδομάδες, στην απολογία του, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτομικής Σχολής, στο Εφετείο Ιωαννίνων, είπε ότι για την υπόθεση Γιακουμάκη, είχε ακολουθήσει τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα, για διακρικτικό χειρισμό. Η δίκη στο Εφετείο θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Στην απολογία του, ο διευθυντής δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων γύρω από τα περιστατικά που βίωνε από ομάδα φοιτητών ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και για τις  ενέργειες που έκανε ο ίδιος  μόλις ενημερώθηκε για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, δέχθηκε από τους δικαστές ο πρώην Διευθυντής, με τον ίδιο να αναφέρει πως έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα, για διακρικτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Είπε πως δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στη βία δεν απαντάμε με βία για να δεχθεί  στη συνέχεια ερώτηση από την έδρα του Εφετείου «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Αναφερόμενος   στα περιστατικά που βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και στην  απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής έκανε λόγο για ενδείξεις  μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια  ερωτήσεις γύρω από συγκεκριμένες  περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά  και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

Ο πρώην Διευθυντής κατά την απολογία του επισήμανε παράλληλα πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια