default-image

Η χειρότερη προσέλευση της δεκαετίας στο Camp Nou

Αθλητισμός
Η χειρότερη προσέλευση της δεκαετίας στο Camp Nou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας, έως τώρα, μέσο όρο 63.000 θεατές, το Camp Nou, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 99.354 οπαδούς, παρουσιάζει την χειρότερη προσέλευση θεατών την τελευταία δεκαετία. 

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα  El Pais, σημειώνοντας τους 79.000 που είχε την σεζόν 2010-2011 ή τους 78.700  τη περίοδο 2015-2016. Εκτός από το πρώτο παιχνίδι για το ισπανικό Super Cup με την Ρεάλ Μαδρίτης (1-3), που έφτασε τους 89.514 θεατές, κανένα άλλο μέχρι τώρα δεν ξεπέρασε τους 80.000. 

Βέβαια στο χαμηλό μέσο όρο, σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία φιλάθλων στον αγώνα της 1ης Οκτωβρίου με την Λας Πάλμας (3-0) για λόγους ασφαλείας, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η αποχώρηση του Νεϊμάρ , αλλά και το πρόγραμμα, που έχει αφήσει για τον δεύτερο γύρο τους αγώνες με, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και Βιγιαρεάλ στο Camp Nou. 

Υπάρχει, όμως σύμφωνα με την  El Pais, ένας ακόμα  παράγοντας που θεωρείται κλειδί: ο  τουρισμός έχει βιώσει σημαντική μείωση στη Βαρκελώνη και την  Καταλονία, με την πτώση τον Οκτώβριο να υπολογίζεται σε 4,7% , εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων και των κοινωνικών κινητοποιήσεων που δημιουργούνται από το κίνημα ανεξαρτησίας.  

Επίσης έχει μειωθεί σημαντικά η ροή στο κατάστημα και το Μουσείο της Μπαρτσελόνα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News