default-image

Πόμπια: Πώς φτάσαμε στο παρ' ολίγον μακελειό - video

Κρήτη
Πόμπια: Πώς φτάσαμε στο παρ' ολίγον μακελειό - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο τα δύο ξαδέλφια, τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά το βράδυ της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, μετά από μαχαιριές που δέχτηκαν, στο χωριό της Πόμπιας, στη Μεσσαρά.

Οι δύο νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 24 και 22 ετών, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο 24χρονος έφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, 6 με 7 μαχαιριές, κυρίως στην πλάτη, ενώ ο ξάδερφός του φέρεται να τραυματίστηκε επίσης με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά.

Δείτε το βίντεο:

Αρχικά, η κατάσταση της υγείας του 24χρονου εκτιμήθηκε ως πολύ σοβαρή: Τόσο ο 24χρονος, όσο και ο 22χρονος υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους. Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, ο 24χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Πως όμως οδηγηθήκαμε στο παρ' ολίγον μακελειό της Τετάρτης στην Πόμπια; Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ξαδέλφια βρίσκονταν σε καφενείο του χωριού. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και άλλοι ομοεθνείς τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τραυματίες δεν είχαν σχέσεις με τα εν λόγω άτομα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, φέρεται να ξέσπασε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το επεισόδιο φάνηκε αρχικά να λήγει, με την επέμβαση του καφετζή, ο οποίος κατάφερε να αμβλύνει τα πνεύματα. Ο 24χρονος κι ο ξάδερφός του αποχώρησαν στη συνέχεια από το καφενείο, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάνε πολύ μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στη διένεξη που είχε προηγηθεί, τους πήραν στο κυνήγι και αφού τους πρόλαβαν, τους κατάφεραν χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΣΣΑΡΑ: ΜΑΧΑΙΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΥΓΑ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, έχουν ήδη συλληφθεί τρεις Αλβανοί ηλικίας 21, 24 και 42 ετών. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν έβγαλαν μαχαίρι και οι τρεις συλληφθέντες ή κάποιος μόνο εξ αυτών. Πάντως, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., και οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο ομοεθνών τους.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με κατοίκους της Πόμπιας, ο 24χρονος Αλβανός που τραυματίστηκε σοβαρότερα, μένει χρόνια στο χωριό με την οικογένειά του. Όπως επισημάνθηκε, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συγγενείς του, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News