default-image

Τελεσίγραφο στο Πανεπιστήμιο για την υπόθεση Ρίχτερ

Κρήτη
Τελεσίγραφο στο Πανεπιστήμιο για την υπόθεση Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις και μάλιστα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, ετοιμάζει ο τοπικός σύλλογος πληγέντων από τη ναζιστική κατοχή, εάν μέσα στον Ιανουάριο του 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα πολιτικής επιστήμης, από τον Γερμανό ιστορικό, Χάινς Ρίχτερ.

Το εν λόγω τμήμα για δεύτερη φορά αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου και απομένει η απόφαση της Κοσμητείας ή η προώθηση του θέματος, στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τελεσίγραφο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για ανάκληση του τίτλου επίτιμου διδάκτορα από τον Χάινς Ρίχτερ, δίνει ο σύλλογος Ρεθυμνίων πληγέντων από τη ναζιστική κατοχή, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις στον χώρο του πανεπιστημίου, εάν δεν έχει αποσυρθεί ο τίτλος μέσα στον ερχόμενο Γενάρη.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου, Γιώργος Σταράκης, διασαφηνίζει ότι κάποιοι παρέσυραν μια ομάδα καθηγητών του τμήματος με αποτέλεσμα να αναγορευθεί εν κρυπτώ και εν ώρα κατάληψης ο Γερμανός ιστορικός ως επίτιμος διδάκτορας του τμήματος πολιτικής επιστήμης.

Οι πληγέντες από τη ναζιστική κατοχή χαιρετίζουν την εκ νέου ανάκληση του τίτλου από τους καθηγητές του τμήματος και χαρακτηρίζουν τον Χάινς Ρίχτερ ως υβριστή και αναθεωρητή της ιστορίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται η διαδικασία των απομαγνητοφωνήσεων για να έχει η κοσμητεία πληρέστερη εικόνα του φακέλου της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και μερίδα καθηγητών του τμήματος πολιτικής επιστήμης προ ημερών είχαν εκφράσει την προσδοκία να μην καθυστερήσει και αυτή τη φορά η κοσμητεία την έκδοση της απόφασης ανάκλησης του τίτλου ή έστω να προχωρήσει γρηγορότερα η μετακύλιση της διαδικασίας στη σύγκλητο για την οριστική απόφαση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News