default-image

Νέο βαρομετρικό χαμηλό, πως επηρεάζει η «Ηλέκτρα» την Κρήτη

Κρήτη
Νέο βαρομετρικό χαμηλό, πως επηρεάζει η «Ηλέκτρα» την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας, η "Ηλέκτρα", αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας κυρίως κατά το διήμερο Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12.

Η "Ηλέκτρα" μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα οργανωθεί πάνω από τη Β. Ιταλία, και θα κινηθεί αργά ανατολικά, προκαλώντας κύματα διαταραχών που θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις.

Την Πέμπτη 28/12 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες,. Τα ισχυρότερα φαινόμενα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στοΑιγαίο. Πυκνές χιονοπτώσεις - με κατά τόπους μεγάλα ύψη χιονόστρωσης -θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά(εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1200 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές). Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι άνεμοι θα επηρεάσουν και πολλές κυρίως ημιορεινές και ορεινές χερσαίες περιοχές.

Την Παρασκευή 29/12, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν  στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κρήτη και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου - ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις - τοπικά πυκνές - θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα κυρίως της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου(εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 800-900 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1000-1200 μέτρα στα υπόλοιπα). Πάντως στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πρόσκαιρα, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση πνέοντας με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 30/12 ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη η οποία ενδέχεται να επηρεαστεί από νέο βαρομετρικό χαμηλό.

Αναλυτικά για την Κρήτη σύμφωνα με το meteo.gr:

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από το Ηράκλειο την Πέμπτη 28/12 , με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 29/12, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται  προβλέπονται για την Πέμπτη στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για την Παρασκευή 29/12 προβλέπονται βροχοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από το Ρέθυμνο  με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους ως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 29/12, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται προβλέπονται για την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Για την Παρασκευή προβλέπονται βροχοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό και δυτικό Κρητικό πέλαγος θα πνέουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News