default-image

Ρέθυμνο: Στην τελική ευθεία έργα πνοής για ασφαλή κυκλοφορία

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στην τελική ευθεία έργα πνοής για ασφαλή κυκλοφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 200 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός τόσο της μελέτης για την αναβάθμιση του υφιστάμενου κόμβου Ατσιποπούλου, όσο και για τον νότιο περιφερειακό δρόμο της πόλης του Ρεθύμνου.

Ήδη από το 2008 είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον νέο περιφερειακό δρόμο του Ρεθύμνου που θα κατασκευαστεί βόρεια του ΒΟΑΚ από την περιοχή του κόμβου Σπηλίου και τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο, μέχρι τη συνοικία των Περιβολίων στα ανατολικά της πόλης.

Εκτιμάται ότι ο νότιος περιφερειακός δρόμος θα προχωρήσει γρηγορότερα, εάν υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση, αφού στις περιπτώσεις των κόμβων Ατσιποπούλου και Γερανίου, θα πρέπει να γίνουν εξαρχής διαγωνισμοί, ενώ για τον νέο περιφερειακό δρόμο, έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος.

Με τον νέο περιφερειακό δρόμο, αναμένεται να αποσυμφορηθεί σημαντικά η κυκλοφορία στην πόλη του Ρεθύμνου, ιδιαίτερα εάν υποστηριχθεί και με τη διάνοιξη νέων δρόμων σε περιοχές του κέντρου και όχι μόνο.

Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, αποτελεί η επέκταση του νότιου περιφερειακού δρόμου, μέχρι τον σημερινό κόμβο Αμαρίου στα ανατολικά, ενώ εξαιρετικά δύσκολο εκτιμάται να γίνει αντίστοιχη επέκταση και δυτικά μέχρι τον κόμβο Ατσιποπούλου.

Η προμελέτη οδοποιίας, η αρχική και η οριστική γεωλογική μελέτη και η έγκρισή τους έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως και η τοπογραφική αποτύπωση, η κτηματογράφηση, η προκαταρκτική επεξεργασία τεχνικών έργων και το πρόγραμμα ερευνών, εκκρεμεί ωστόσο η έγκριση τόσο των μελετών όσο και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων εδώ και 6 χρόνια.

Αντίστοιχο και ακόμη πιο τεταμένο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων υπάρχει και στον νέο κόμβο Αμαρίου, όπου θα πρέπει να γίνει αντίστοιχη παρέμβαση με αυτή στον κόμβο Ατσιποπούλου, όταν παρέλθει το χρονικό διάστημα που απαιτείται από την παράδοση του έργου που είχε τύχει χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News