Ειδήσεις

Χανιά: Κοιμάται στο κρύο με μία βαλίτσα και τα σκυλιά του

Στον πιο τουριστικό και πολυσύχναστο δρόμο των Χανίων κοιμάται κάθε βράδυ τους τελευταίους μήνες ένας από τους δεκάδες άστεγους

Λίγα μέτρα μακριά από τα γιορτινά φώτα της πόλης, μια ανάσα από νυχτερινά καταστήματα εστίασης, η εικόνα ενός αστέγου που κοιμάται στα σκαλιά δίπλα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στην οδό Χάληδων, προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Οι περαστικοί αντικρίζουν κάθε βράδυ τον άνθρωπο που κοιμάται στο κρύο, έχοντας δίπλα του μια βαλίτσα και τα σκυλιά του, σαν φύλακες αγγέλους. Συχνές είναι οι καταγγελίες πολιτών ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επανειλημμένα οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τον έχουν προσεγγίσει με τον ίδιο να αρνείται πεισματικά να φιλοξενηθεί στο καταφύγιο αστέγων.

Στο καταφύγιο αστέγων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής των Χανίων πριν από ένα χρόνο, έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα εβδομήντα άστεγοι. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους εξαρτημένους από ουσίες.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τους αστέγους που συχνάζουν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στο καταφύγιο αστέγων δεν προσφέρεται μόνο φιλοξενία αλλά εξασφαλίζεται σίτιση και υγειονομική περίθαλψη , ενώ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη παρέχεται συμβουλευτική σε ανθρώπους εξαρτημένους από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια