default-image

Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

Κρήτη
Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλώρη για τα 11 εκατομμύρια των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, βάζει ο νομός Ρεθύμνου με τη συμμετοχή δύο δήμων στο φιλόδοξο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί καινοτόμα έργα και παρεμβάσεις που δημιουργούν υπεραξία και αντιμετωπίζουν συνδυασμό αναπτυξιακών προβλημάτων.

Σε σχετική σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμοι Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και εκπρόσωποι ομάδας επιστημόνων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

11 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) στο νομό Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στους δήμους Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου με τον δήμαρχο του μητροπολιτικού δήμου, Γιώργο Μαρινάκη να τονίζει ότι τα έργα που θα λάβουν το δρόμο της υλοποίησης, θα έχουν τον χαρακτήρα που χρειάζεται, ώστε να δημιουργήσουν μια υπεραξία που θα καρπώνεται το σύνολο του πληθυσμού του νομού.

Η Περιφέρεια Κρήτης από πλευράς της, όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, θα είναι υπεύθυνη ώστε να επιλεγούν τα κατάλληλα προς χρηματοδότηση έργα και παρεμβάσεις, όπως τα αναλύει η διαχειριστική αρχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ομάδας επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που διασαφήνισαν τι μπορεί να ενταχθεί στις ΟΧΕ: πολιτισμός, περιβάλλον, τουρισμός, καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, ενεργειακή αναβάθμιση και βιώσιμη κινητικότητα, για ισότιμη ανάπτυξη των ενταγμένων περιοχών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News