default-image

Αυτό είναι το ρομπότ που τραγουδά τα Κρητικά κάλαντα (video)

Κρήτη
Αυτό είναι το ρομπότ που τραγουδά τα Κρητικά κάλαντα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος περίμενε πως θα δημιουργηθεί ρομπότ το οποίο θα κρατά τριγωνάκι και θα ψάλει τα… Κρητικά κάλαντα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά ότι θα στολίζει και χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κι όμως, αυτά που περιγράφουμε υπάρχουν, χάρη στη βραβευμένη ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ρομπότ αυτό δεν μπορεί παρά να ενθουσιάσει όλους τους Έλληνες γενικά, αλλά ιδιαίτερα τους Κρητικούς, καθώς πρόκειται για τα δικά μας κάλαντα «εκ στόματος»… ρομπότ!

Το ρομπότ αναλαμβάνει να μας βάλει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα καταφέρνοντας το και με το παραπάνω!

Όπως φαίνεται στο παρακάτω video, δύο από τα μέλη της μοναδικής ομάδας Ρομποτικής φροντίζουν με αγάπη το ρομπότ, βάζουν γιρλάντες και αναλαμβάνουν να το εφοδιάσουν με όλα τα στολίδια, προκειμένου εκείνο να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στο video αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον, ειδικά όταν από πίσω «κρύβεται» μία απολύτως ικανή ομάδα.

Τη φωνή στο ρομπότ που τραγουδά να παραδοσιακά Κρητικά κάλαντα, χαρίζει ο Εμμανουήλ Καινουργιάκης.

Δείτε το video με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και τα… κάλαντα:

Ποια είναι η ομάδα Ρομποτικής;

Η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το 2015 βγήκε 1η στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, 1η στην Ευρώπη και κατέκτησε την 19η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που είχε πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Για την προσπάθεια της αυτή, η Hyperion Robotics βραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Μάρτιο του 2016 στο Digital Economy Forum 2016.

Το 2017 κατέκτησε την 3η διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και το τρέχων διάστημα ασχολείται με καινοτόμα πρότζεκτ  (Ρομποτικός βραχίωνας που εκπαιδεύεται να παίξει σκάκι με αντίπαλο τον άνθρωπο, space ballon) και διαγωνισμούς.

Τα μέλη της Hyperion Robotics είναι τα εξής:

Γιώργος Αγγελόπουλος, Κατερίνα Βαφειάδου, Χρήστος Χασχατζής, Κατερίνα Μαγγίρογλου, Αντώνης Χατζησάββας, Σωτηρία Παπανικολακοπούλου, Ηλίας Σινιόσογλου, Ακριβή Χασχατζή, Βασίλης Τζήκας.

Οι δύο τελευταίοι μάλιστα συμμετείχαν και στο video με το ρομπότ που τραγουδά τα Κρητικά κάλαντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News