default-image

"Ανατροπή" στο φόνο, το τελευταίο "αντίο" στον πατέρα

Κρήτη
"Ανατροπή" στο φόνο, το τελευταίο "αντίο" στον πατέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω" είπε ο δράστης, ο οποίος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα.

Ο 34χρονος πατροκτόνος, εμφανίστηκε στο δικαστήριο το μεσημέρι της Τρίτης, μετανιωμένος με τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινικές διώξεις - σε βαθμό κακουργήματος - για ανθρωποκτονία από πρόθεση  και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου την Παρασκευή το πρωί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- ΝΕΚΡΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ - ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την ώρα που ο 34χρονος άνδρας θα απολογείται, ο πατέρας του θα οδηγείται στη στερνή του κατοικία. Η  νεκρώσιμος ακολουθία εψάλει σήμερα το πρωί, από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Φορτέτσα Ηρακλείου.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πατροκτονία στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η επίθεση του γιου εναντίον του πατέρα σημειώθηκε αργά το βράδυ αλλά όχι σε συμπλοκή όπως ισχυρίζεται ο δράστης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία από την αυτοψία που έγινε στον χώρο, το θύμα κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο γιος δεν μπορούσε να του συγχωρήσει μια κουβέντα που του είπε όταν ξεκίνησαν να πίνουν σε ένα καφενείο στην Φορτέτζα Ηρακλείου παρουσία ενός φίλου τους.Ο γιος σηκώθηκε, είπε στον πατέρα του «Σε αφήνω μόνο σου», και έφυγε από το καφενείο. Ο 34χρονος επέστρεψε στο σπίτι, ενώ ο πατέρας με τον φίλο του συνέχισαν να πίνουν σε άλλα καφενεία της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ - ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Ο ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ

Κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, επέστρεψαν στο σπίτι όπου βρήκαν τον 34χρονο να κάθεται στην αυλή. Τον μετέφεραν μέσα στο κρεβάτι του. Όταν θεώρησαν ότι ο 34χρονος κοιμήθηκε, ο φίλος του πατέρα έφυγε από το σπίτι και ο πατέρας έπεσε επίσης για ύπνο.

Όπως αναφέρει ο eleftherostypos, ο 34χρονος φέρεται να ξύπνησε και μη μπορώντας να ξεχάσει την ατάκα του πατέρα του που τον εξόργισε, κατευθύνθηκε στον πατέρα του, γρονθοκόπησε τον 61χρονο και στη συνέχεια τον έπνιξε με ένα μαξιλάρι.

Όπως ισχυρίστηκε ο 34χρονος πατροκτόνος στις αρχές και οι δύο ήταν σε κατάσταση μέθης: «Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν αναφέρεται ότι «συνελήφθη χθες (25/12/2017) μετά τα μεσάνυχτα, σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, 34χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, ο 34χρονος, χθες μεταμεσονύχτιες ώρες, μετά από διαπληκτισμό με τον 61χρονο, προκάλεσε το θάνατό του με ασφυξία. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News