default-image

«Μουσικές στιγμές στο μουσείο» απόψε με βιολί & πιάνο

Life
«Μουσικές στιγμές στο μουσείο» απόψε με βιολί & πιάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης και η Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Έκθεσης «Μια Παρήγορη Ιδέα» έργα της Πινακοθήκης Βιάννου Σάββας Πετράκης, ετοιμάζουν άλλη μία μαγική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου συναυλία με τους Λιλύ Δάκα (πιάνο) και Γιάννη Πετράκη (βιολί) με τίτλο «Μουσικές στιγμές στο μουσείο».

Πρόγραμμα συναυλίας

1. W.A. Mozart

Σονάτα για Βιολί και Πιάνο σε μι ελάσσονα

Allegro, Tempo di Menuetto

2. J.S. Bach

Από την Παρτίτα σε ρε ελάσσονα, Sarabande

3. Γ. Κωνσταντινίδης

Δωδεκανησιακή Σουίτα για Βιολί και Πιάνο

Ποια είναι η Λίλυ Δάκα;

Η Λίλυ Δάκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους πιάνο, μουσική και φιλολογία στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στη Γαλλία.(Πανεπιστήμια Αθηνών και Σορβόννης, Ακαδημία Νίκαιας). Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία), στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μουσικής δωματίου και της συνοδείας τραγουδιού και συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς. Συμμετέχει συχνά σε εκδηλώσεις λόγου και μουσικής στο Ηράκλειο, προσκεκλημένη από διάφορους φορείς.

Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και ήταν καθηγήτρια πιάνου της Άννας Γρυπάρη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Ποιος είναι ο Γιάννης Πετράκης;

Ο Γιάννης Πετράκης γεννημένος το 1984 με καταγωγή από την Βιάννο και το Ρέθυμνο, άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών. Το 1997 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής του υπουργείου Πολιτισμού. Είναι διπλωματούχος βιολιού του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου και απόφοιτος της Ανωτάτης μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας στον καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό τομέα. Έχει συμμετάσχει σε συμφωνικές ορχήστρες της Γερμανίας και της Ευρώπης με τις οποίες έχει περιοδεύσει σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Ως δάσκαλος βιολιού παραδίδει μαθήματα σε ωδεία της Κολωνίας και σε σεμινάρια και επίσης συμμετέχει σε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική.

Το 2013 γίνεται ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων „Evenos String Quartet" το οποίο κερδίζει το 2015 το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό „Paper de Musica" στην Βαρκελώνη και με το οποίο περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη με εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής. Στην πολύπλευρη δραστηριότητα του κουαρτέτου συμπεριλαμβάνονται και εμφανίσεις στην Γερμανική 2ραδιοφωνία και η οργάνωση σεμιναρίων μουσικής δωματίου.

Το 2015 ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής Δωματίου με το κουαρτέτο Evenos και έκτοτε συνεχίζει με ανωτάτες διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News