default-image

Όταν το καθήκον σε καλεί, ξεχνάς.... τη λέξη γιορτές /video

Κρήτη
Όταν το καθήκον σε καλεί, ξεχνάς.... τη λέξη γιορτές /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ίδια μέρα για όλους . Οι περισσότεροι κάθονται γύρω από ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι , υπάρχουν όμως και εκείνοι που το καθήκον τους καλεί … και αναγκαστικά μένουν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις όμορφες στιγμές που δημιουργεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αστυνομικοί , Πυροσβέστες , λιμενικοί και πληρώματα του ΕΚΑΒ, ακόμη και δημοσιογράφοι, γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην υπηρεσία και παρά το εορταστικό κλίμα, ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους, λέγοντας ότι πλέον με  το να εργάζονται , ενώ ο υπόλοιπος κόσμος απολαμβάνει τις γιορτές είναι μια γνώριμη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν ως συνήθεια.

Για παράδειγμα ο  κ. Κώστας Βαρσαμάς,  που μαζί με την οικογένειά του έχει εδώ και χρόνια συνηθίσει όπως λέει, η μέρα τους να περνάει στο περίπτερο που διατηρούν στον κόμβο της Νέας Αλικαρνασού.

Με χαμόγελο ωστόσο προσπαθεί να εξηγήσει ότι και αυτές τις ημέρες το να βρίσκεσαι στην εργασία και να εξυπηρετείς φίλους και γνωστούς, είναι όχι μια κουραστική αλλά μια όμορφη συνήθεια, αρκεί με αυτό τον τρόπο να επιλέξεις να την βιώσεις.

Στο καθήκον βρήκαν τα Χριστούγεννα και τους εργαζόμενους στο αστικό ΚΤΕΛ αλλά και τους οδηγούς ταξί που ναι μεν δεν είχαν να κάνουν πολλές μετακινήσεις λόγω της ημέρας, όμως παρέμειναν στο πόστο τους μέχρι την ώρα τουλάχιστον που η οικογένεια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα περίμενε  να ολοκληρωθεί η βάρδια τους.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News