default-image

Ξεχώρισε η Κρήτη πανελλαδικά λόγω "ζέστης" τα Χριστούγεννα

Κρήτη
Ξεχώρισε η Κρήτη πανελλαδικά λόγω "ζέστης" τα Χριστούγεννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται σήμερα η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Ο καιρός σχετικά αίθριος με λίγες νεφώσεις και την θερμοκρασία στην Κρήτη να κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα και τις  μέγιστες να φτάνουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο ο υδράργυρος τις νυκτερινές ώρες θα υποχωρήσει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στη λίστα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες η Κρήτη

Τα Χριστούγεννα έφυγαν με… καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα σημειώθηκαν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και στην λίστα με τις μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα μπορούσε να λείπει η Κρήτη.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του meteo.gr στις πρώτες θέσεις φιγουράρει η περιοχή του Λέντα στη Μεσαρά όπου εκεί ο υδράργυρος άγγιξε τους 18,6 βαθμούς Κελσίου. Οι Μοίρες και το Πετροκεφάλι με 18.2 βαθμούς αλλά και ο Πλακιάς Ρεθύμνου με 17, 9 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις περιοχές όπου και καταγράφτηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες

Στο γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες ανημέρα των Χριστουγέννων από το 2008 έως και το 2017, στο Ηράκλειο και δη στην Κνωσό,  όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Γίνεται εμφανές ότι οι φετινές θερμοκρασίες ανήλθαν σε "συνηθισμένα" επίπεδα, ενώ ξεχωρίζουν τα θερμά Χριστούγεννα των ετών 2009 και 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ  ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αλλαγή και πάλι του καιρού αναμένεται πιθανά από την Πέμπτη.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα πάρει μια σημαντική πτώση με βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βορείας χώρας, ενώ σε αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν φαίνεται να μένει απέξω η Κρήτη και κυρίως η Δυτική Κρήτη!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το weathernews.blogspot, την Τρίτη -Τέταρτη επηρεάζονται με βροχοπτώσεις τα δυτικά τμήματα της Χωράς και το κεντρικο-ανατολικο Αιγαίο.

Ποια τμήματα επηρεάζονται!

Από την Πέμπτη 28/12 μέχρι και τις 2/01 θα περάσει το Βαρομετρικό χαμηλό πάνω από την χώρα μας και θα μας δώσει έντονα φαινόμενα αρχικά με ισχυρές βροχοπτώσεις θυελλώδεις νοτιάδες μέχρι και τις 29/12, ενώ από τις 30/12 περιμένουμε στροφή των ανέμων σε βορείους σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε ορεινα-ημιορεινα τμήματα της κεντρικής και βόρειας  ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα!

Τα τμήματα που επηρεάζονται από τα ισχυρά φαινόμενα από αυτήν την κακοκαιρία  είναι:

Δυτική Στερεά

Δυτική Πελ/νησος

Ανατολικό Αιγαίο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News