default-image

Νέα επιδείνωση του καιρού με "πέρασμα" και απο την Κρήτη

Κρήτη
Νέα επιδείνωση του καιρού με "πέρασμα" και απο την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός αλλάζει και πάλι με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για θυελλώδεις νοτιάδες σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας φτάνοντας ακόμη και τους 16-17 βαθμούς σε αρκετές περιοχές αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα πάρει μια σημαντική πτώση με βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βορείας χώρας, ενώ σε αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν φαίνεται να μένει απέξω η Κρήτη και κυρίως η Δυτική Κρήτη!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το weathernews.blogspot, την Τρίτη -Τέταρτη επηρεάζονται με βροχοπτώσεις τα δυτικά τμήματα της Χωράς και το κεντρικο-ανατολικο Αιγαίο.

Ποια τμήματα επηρεάζονται!

Από την Πέμπτή 28/12 μέχρι και τις 2/01 θα περάσει το Βαρομετρικό χαμηλό πάνω από την χώρα μας και θα μας δώσει έντονα φαινόμενα αρχικά με ισχυρές βροχοπτώσεις θυελλώδεις νοτιάδες μέχρι και τις 29/12, ενώ από τις 30/12 περιμένουμε στροφή των ανέμων σε βορείους σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε ορεινα-ημιορεινα τμήματα της κεντρικής και βόρειας  ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα!

Τα τμήματα που επηρεάζονται από τα ισχυρά φαινόμενα από αυτήν την κακοκαιρία  είναι:

Δυτική Στερεά

Δυτική Πελ/νησος

Ανατολικό Αιγαίο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισχυροί έως θυελλώδεις που επικράτησαν χθες παραμονή Χριστουγέννων στη χώρα έφεραν και «πρωτιά» στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΡΗΤΗ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ- ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 19:30 περίπου τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στη Φινοκαλία Λασιθίου (111 χλμ/ώρα), στην Ανάφη (103 χλμ/ώρα), στο Ρέθυμνο (92 χλμ/ώρα), στην Αμοργό (90 χλμ/ώρα), στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (90 χλμ/ώρα), και στον Κορώνο Νάξου (90 χλμ/ώρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ο καιρός τα Χριστούγεννα στην Κρήτη

Ανήμερα των Χριστουγέννων και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν έναν γενικά αίθριο καιρό στο νησί μας με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές νεφώσεις.

Ασθενείς, τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, οι οποίες όμως από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ- ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

Οι άνεμοι που στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση από το μεσημέρι.

Ενώ η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ δεν αποκλείεται να καταγραφούν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες στο νησί όπως αναφέρεται στο meteo.gr και συγκεκριμένα σε Παλαιόχωρα, Γαύδο και Ιεράπετρα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18 και 17 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News