Ειδήσεις

Δίνουν ένα πιάτο φαΐ στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη (video)

Το κατώφλι του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας περνούν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες φτώχιας. Μετανάστες αλλά κυρίως Έλληνες, άστεγοι, άνεργοι, που κάποια στιγμή της ζωής τους έπαψαν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Η μαγείρισσα του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας έπαιρνε η ίδια φαγητό για να ζήσει, πριν αποφασίσει να προσφέρει εθελοντική εργασία στη κουζίνα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που προσέρχονται καθημερινά στο συσσίτιο για μια μερίδα φαγητό, είναι και πολλές οικογένειες.

Η λέξη «ευχαριστώ» είναι συχνά η ανταμοιβή των ανθρώπων που αφιερώνουν μέρος της ζωής τους στην προσφορά και την αλληλεγγύη.

Το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας που ιδρύθηκε το 1964 εξυπηρετεί διαχρονικά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Τις μέρες των γιορτών εκτός από το φαγητό προσφέρει τσάντες με τρόφιμα, ελαιόλαδο, κρέας και φρούτα, όλα προερχόμενα από προσφορές ιδιωτών και φορέων.

Στον πρώτο όροφο του κτιρίου, που στεγάζεται το Φιλόπτωχο Συσσίτιο στη συνοικία της Σπλάντζιας, λειτουργεί κοινωνικό ιατρείο.

Τα προηγούμενα χρόνια σε χώρο της οδού Καλλινίκου Σαρπάκη λειτουργούσε και βιβλιοθήκη, η οποία όμως παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης εθελοντών.

Στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας καλούνται να συνδράμουν εθελοντές προσφέροντας λίγο από το χρόνο τους με ένα μικρό απόθεμα αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια