Ειδήσεις

Δήμητρα: Μία κοπέλα με όνειρα, αλλά χωρίς δουλειά (video)

Είναι 24 ετών, έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα δίχως να έχει δουλέψει ακόμα στον τομέα της.

Η Δήμητρα είναι 24 ετών, έχει ολοκληρώσει εδώ και 2 χρόνια τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου και κυνηγάει το όνειρο της: να βρει δουλειά σ' αυτό που έχει σπουδάσει.

Όμως παραμένει άνεργη εδώ και πέντε μήνες. Προηγουμένως δούλευε γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και σε άλλες δουλειές. Εκείνη όμως ονειρεύεται να εργαστεί ως δασκάλα. Να κάνει το επάγγελμα που σπούδασε.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο νέους σε ηλικία, που αναζητούν εναγωνίως εργασία. Η Δήμητρα είναι ένα μόνο παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι θεωρούν πολυτέλεια να βρουν εργασία πάνω στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει, γι' αυτό αρκούνται σε δουλειές που δεν έχουν σχέση με τις σπουδές τους, ώστε να επιβιώνουν.

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αποκαλύπτουν ότι η ανεργία αυξήθηκε κατά 4,88% το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, κάτι που μεταφράζεται σε 40.261 περισσότερους άνεργοι.

Αποτέλεσμα της ανεργίας, των χαμηλών μισθών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι χιλιάδες Έλληνες που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια