Ειδήσεις

Φτιάχνουν το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου μετά από... χρόνια

Μετά από στασιμότητα πολλών ετών, το επιβλητικό κτίριο του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων, αναμένεται επιτέλους να αποκατασταθεί.

Η δημοτική αρχή στο πλαίσιο πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Ρολογιού με το ποσό των 515.000 ευρώ.

Η πρόταση του Δήμου Χανίων, αφορά στις εργασίες αποκατάστασης με τις απαιτούμενες επεμβάσεις ενίσχυσης, επισκευών και ανάδειξης του μνημείου του Ρολογιού, ένα προγραμματισμένο έργο με στόχο την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του. Δ

αιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες κρατούσαν το θέμα παγωμένο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, χρειάστηκε αναδιαμόρφωση της μελέτης τέσσερις φορές! Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης, μέσα στο 2018 το έργο θα δημοπρατηθεί.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές το ρολόι του δημοτικού κήπου που ανήκει στα νεότερα μνημεία της πόλης, άρχισε να χτίζεται το 1924 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1927. Για το χτίσιμο του χρησιμοποιήθηκαν καντουνάδες  από τα τότε λατομεία των Λενταριανών και της Χαλέπας, καθώς και ποταμίσια άμμος.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια