default-image

Οικογένειες έμειναν στο σκοτάδι παραμονή Χριστουγέννων

Κρήτη
Οικογένειες έμειναν στο σκοτάδι παραμονή Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ηράκλειο, έφεραν και τα πρώτα προβλήματα για τους δημότες, πολλοί από τους οποίους έμειναν χωρίς ρεύμα, παραμονή Χριστουγέννων.

Μία καταγγελία έφτασε στο neakriti.gr από κάτοικο της περιοχής Άι Γιάννη Κνωσού, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από τις 11.20 το πρωί της Κυριακής δεν έχουν ρεύμα:

«Πήραμε τη ΔΕΗ τηλέφωνο και μας είπαν να ελέγξουμε τα ρολόγια μας που τα είδαμε και δεν έχουν πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, η γυναίκα μου παίρνει οξυγόνο και σε λίγο η φιάλη τελειώνει. Τι να κάνω;» είπε αρχικά ο Ηλ. Αγ.

Στο σκοτάδι ωστόσο έχει μείνει από τα μεσάνυχτα και η περιοχή του Μαραθίτη, με την Κ.Σ. να αναφέρει πως πάνω από μισή μέρα το ρεύμα έχει «κοπεί», με τα προβλήματα όσο περνούν οι ώρες, να διογκώνονται:

«Από τα μεσάνυχτα δεν έχουμε ρεύμα. Θέλω να πάρω και το οξυγόνο μου, αλλά δεν μπορώ» αναφέρει μεταξύ άλλων η Κ.Σ.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και γειτονιά των Καμινίων που από τις 11.30 το πρωί έχει μείνει χωρίς ρεύμα, όχι κάποια τυχαία μέρα, αλλά παραμονή των Χριστουγέννων· μία μέρα που οι άνθρωποι θέλουν να γιορτάσουν και όχι να ταλαιπωρούνται με την έλλειψη θέρμανσης και φωτός.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα περίπου στις 2:20 το μεσημέρι, το ρεύμα ήρθε στα σπίτια της περιοχής του Αι Γιάννη Κνωσού που είχαν μείνει δίχως ηλεκτροδότηση και η ανακούφιση ήταν μεγάλη για τα νοικοκυριά της περιοχής.

«Οι βλάβες είναι πολλές»

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που συμβάλλουν ώστε να «κοπεί» το ρεύμα στα σπίτια αυτές τις γιορτινές μέρες;

Ο κ. Γιάννης Βρέντζος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, μιλά στο neakriti.gr: «Υπάρχει μεγάλος όγκος βλαβών λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και από την υπερκατανάλωση που γίνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το δίκτυο.

Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες βρίσκονται πολλές ώρες στο σπίτι τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν μεγάλη κατανάλωση ρεύματος είτε για να ζεσταθούν είτε για να μαγειρέψουν και να έχουν έτοιμο το γιορτινό τραπέζι.

Αν καθυστερεί η αποκατάσταση της βλάβης, αυτό οφείλεται στα πολλά προβλήματα που υπάρχει αυτές τις μέρες και γι' αυτό δίνεται σειρά προτεραιότητας».

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News