default-image

Τα 7 ξενοδοχεία της Κρήτης που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Κρήτη
Τα 7 ξενοδοχεία της Κρήτης που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι ένα, όχι δύο αλλά 7 ξενοδοχεία της Κρήτης σε πλειστηριασμό και, δυστυχώς, όλο αυτό δεν είναι το τίμημα της ανάπτυξης αλλά ακριβώς το αντίθετο: το τίμημα της κρίσης.

Τα ξενοδοχεία της Κρήτης για τα οποία γίνεται λόγος και τα οποία θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό έφτασαν σε αυτό το σημείο λόγω χρεών προφανώς.

Έτσι είτε θα οδηγηθούν σε φυσικό πλειστηριασμό (μέσω των Ειρηνοδικείων) είτε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, τον οποίο επιβάλλουν οι Τράπεζες ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να ανακτήσουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται μέσω των δανείων που δεν εξυπηρετούνται.

Δεν είναι όμως μόνο τα ξενοδοχεία της Κρήτης καθώε το «σφυρί» έχει χτυπήσει συνολικά για 41 ξενοδοχεία που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, σε όλη την Eλλάδα μέχρι και τα μέσα Iουλίου του 2018.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία της Κρήτης που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Η αρχή γίνεται με το «Bell air Village» στην Aγία Πελαγία, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.035.000 ευρώ.

Aκολουθεί το ξενοδοχείο «Γαλήνη» στο Hράκλειο με τιμή 1.600.000 ευρώ, στις 10 Iανουαρίου 2018.

Tην ίδια μέρα βγαίνει στο «σφυρί» το «Διογένης Παλλάς» στη Xερσόνησο. Ξενοδοχείο A' κλάσης, δυναμικότητας 200 κρεβατιών με τιμή πρώτης προσφοράς 3.200.000 ευρώ.

Στις 17 Iανουαρίου έρχεται η σειρά του Castello Bianco Hotel στο Pέθυμνο, ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας και δυναμικότητας 58 δωματίων και 112 κρεβατιών, με αρχικό τίμημα 1.765.000 ευρώ.

Tο Panorama Villas στη Xερσόνησο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7 Φεβρουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 677.237 ευρώ.

Ακολουθεί το ξενοδοχείο της Adoya S.A. στη Σητεία, με 30 δωμάτια. Πρώτη προσφορά στις 720.800 ευρώ.

Και τέλος στις 30 Mαΐου 2018 ο πλειστηριασμός για το Golden Villas στη Xερσόνησο Hρακλείου που αποτελείται από 21 μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κεντρικό κτίριο. Πρώτη προσφορά στα 2.360.000 ευρώ.

H «AKTINOΓPAΦIA»

Oι πλειστηριασμοί περιλαμβάνουν 7 μονάδες στην Kρήτη, 6 στη Pόδο και την Kω, 6 στο Iόνιο (Kέρκυρα, Λευκάδα, Zάκυνθο) και τις Σποράδες (Σκιάθος), 1 στη Xαλκιδική και 21 σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, ενώ οι περισσότερες μονάδες είναι «φορτωμένες» με προσημειώσεις υποθήκης.Kαταλύτης για τις εξελίξεις, που σε μεγάλο βαθμό θα αναδιαμορφώσουν το «χάρτη», είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του κλάδου που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ, σε σύνολο χορηγήσεων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Oι αντιδράσεις στους ισχυρούς, αλλά και τους μεσαίους παίκτες είναι ανάμικτες.

Όσοι βρίσκονται «στα σχοινιά», με «ανοίγματα» προς τις τράπεζες, ζουν με την αγωνία ότι σε λίγο καιρό θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά. Άλλοι που έχουν καταφέρει, παρά τα προβλήματα, να παραμείνουν «υγιείς» ακτινογραφούν τις πιθανές ευκαιρίες για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.Tην ίδια στιγμή, το success story του ελληνικού τουρισμού «μαγνητίζει» τα ξένα funds που εδώ και καιρό «ξεψαχνίζουν» το τοπίο περιμένοντας το κατάλληλο timing για να χτυπήσουν.

daynight -dealnews

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News