default-image

Π. Λίβυος: Ο έρωτας είναι φαντασιακός όχι όμως η αγάπη /vid

Κρήτη
Π. Λίβυος: Ο έρωτας είναι φαντασιακός όχι όμως η αγάπη /vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά ανθρώπινος, δίνοντας τις δικές του ερμηνείες, τα δικά του πορίσματα για τον άνθρωπο, τη ζωή και την πραγματικότητα όπως τη ζούμε, ο π. Λίβυος μίλησε στην εκπομπή «Ανδριανή» γι' αυτό το υπέροχο συναίσθημα που αποτελεί κινητήριο δύναμη για τον άνθρωπο: την αγάπη!

Μιλά για την αγάπη στις διάφορες εκφάνσεις της… γιατί το κάθε άτομο την εκφράζει διαφορετικά, ακόμα και σαν μια μορφή που «πνίγει» τον άλλο.

Τι είναι η αγάπη και τι η ανάγκη; Μήπως κάποιες φορές δεν ξέρουμε τι πραγματικά είναι αυτό που αισθανόμαστε; Μήπως ονομάζουμε «αγάπη» μία ανάγκη μας;

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος - π. Λίβυος μιλά για τις σχέσεις των ανθρώπων, είτε φιλικές είτε ερωτικές… ακόμα και τις σχέσεις που έχουν οι γονείς με τα παιδιά τους. Σχέσεις, πολλές φορές, αλληλοεξάρτησης. Σχέσεις αγάπης, αλλά πολλές φορές και ανάγκης.

«Ο έρωτας πάντα είναι φαντασιακός. Δεν είναι ρεαλιστικός και πραγματικός. Δηλαδή στον έρωτα αγαπάμε τον άλλο όχι όπως είναι, αλλά όπως θα θέλαμε να είναι. Η αγάπη είναι ακριβώς το αντίθετο από τον έρωτα. Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της αγάπης και του έρωτα; Πώς πρέπει να χτίζουμε τη σχέση με τα παιδιά μας;

Για όλα αυτά και άλλα πολλά, μιλά στην Ανδριανή Αγγελιδάκη ο π. Λίβυος.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου στην «Ανδριανή»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News