default-image

Ο χειμώνας "στην πράξη", τι καιρό θα έχουμε τα Χριστουγέννα

Κρήτη
Ο χειμώνας "στην πράξη", τι καιρό θα έχουμε τα Χριστουγέννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χειμώνας ήρθε στην Κρήτη και παραμονή Χριστουγέννων οι Κρητικοί σε κάθε γωνιά του νησιού ξύπνησαν αντικρίζοντας καιρικές συνθήκες που ταιριάζουν με την εποχή.

Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι, που δημιούργησαν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους πρέπει  πάντως να είναι όλοι οι πολίτες . Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του δημάρχου της Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη καθώς στην περιοχή του το έστρωσε και ήδη μηχανήματα του δήμου κινούνται προς το συγκεκριμένο σημείο για να ανοίξουν το δρόμο.

"Ιδιαίτερη προσοχή αυτή την ώρα για όσους κινούνται από Αμιρά προς Βιάννο και αντίστροφα, λόγω χιονόπτωσης στη θέση Σπαστήρας,στη διακλάδωση προς Βαχό. Ήδη μηχάνημα κινείται προς το σημείο για αποχιονισμό. Για το συγκεκριμένο τμήμα επιβάλλεται η χρήση αλυσίδων ", αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπαριτάκης, παραθέτοντας συγκεκριμένη φωτογραφία στο Facebook.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα, η κάθοδος του πεδίου των Υψηλών πιέσεων και η ταυτόχρονη εισβολή της ψυχρότερης αέριας μάζας προς την Κρήτη έγινε αισθητή επιβεβαιώνοντας έτσι τα προγνωστικά δεδομένα για βροχές και  χιονοπτώσεις με καθοδική πορεία  και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Για σήμερα  Κυριακή προβλέπεται να διατηρηθεί το πρωί το χειμωνιάτικο αυτό σκηνικό του καιρού με  ασθενείς πλέον βροχές στα χαμηλά, χιονόνερο λίγο ψηλότερα και χιόνια στα ορεινά.

Από το μεσημέρι όμως αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων αρχικά από τα δυτικά και σταδιακά και ανατολικότερα, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει και η περαιτέρω βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής θα συνεχίσουν να είναι λίγο ενισχυμένοι, διατηρώντας τις Βόρειες διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσουν να εξασθενούν και μέχρι το βράδυ της Κυριακής η ένταση του θα φθάνει τα 4, τοπικά στα ανατολικά έως και τα 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με την ελάχιστη να διαμορφώνεται κοντά στους  7°C στα πεδινά ενώ γύρω από τους 0°C θα είναι στα ορεινά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 12°C.

Ο ήλιος επιστρέφει τα Χριστούγεννα

Την Δευτέρα, ημέρα της εορτής των Χριστουγέννων, θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και πολύ καθαρή ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι από ΒΔ  διευθύνσεις εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις χαμηλότερες τιμές της τις πρωινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρα θα ανέλθει μέχρι και τους  14 °C .

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες όμως τις νυκτερινές ώρες να υποχωρούν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Αλλαγή και πάλι του καιρού αναμένεται πιθανά από την Πέμπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News