default-image

Σήμερα η λοταρία για 10 εκατ.€ -Πού θα εμφανιστούν οι λαχνοί

Οικονομία
Σήμερα η λοταρία για 10 εκατ.€ -Πού θα εμφανιστούν οι λαχνοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 κληρώσεις λοταρίας αποδείξεων ετοιμάζει σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, το ΥΠΟΙΚ.

Συνολικά θα μοιραστούν 10 εκατ. Ευρώ σε 10.000 τυχερούς. Οπως έχει ανακοινωθεί θα γίνουν 10 ξεχωριστές κληρώσεις, σε κάθε μία εκ των οποίων θα βγαίνουν 1.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ.

Η λοταρία θα γίνει με βάση τις δαπάνες των φορολογουμένων με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών για αγορές που έκαναν τους εξής μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά η μεγάλη λοταρία γίνεται τώρα, καθώς καθυστέρησε σχεδόν ένα χρόνο η εφαρμογή του μέτρου, δεν ήταν έτοιμα τα σχετικά συστήματα και έτσι αποφασίστηκε το αδιάθετο ποσό να κληρωθεί σήμερα στις ουσιαστικά 9 έξτρα κληρώσεις που θα γίνουν (αυτή για τις αποδείξεις από τις αγορές του Νοεμβρίου θα γινόταν έτσι και αλλιώς).

Η κλήρωση για τις αποδείξεις από τις αγορές που έγιναν με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα το Δεκέμβριο θα γίνει μετά τις 20 Ιανουαρίου του 2018 πλέον, όπως προβλέπει και η σχετική απόφαση.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταθέσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς των 10.000 τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου.

Πού θα εμφανιστούν οι λαχνοί

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

-Μέχρι 100 ευρώ: 1 λαχνός ανά 1 ευρώ

-Από 101 ως 500 ευρώ: 1 λαχνός ανά 2 ευρώ

-Από 501 ως 1.000 ευρώ: 1 λαχνός ανά 3 ευρώ

-Άνω των 1.001 ευρώ: 1 λαχνός ανά 4 ευρώ

Αναλυτικό παράδειγμα

Για παράδειγμα για συνολικό άθροισμα συναλλαγών 300 ευρώ, αντιστοιχούν 200 λαχνοί. Οι 100 προκύπτουν από τα πρώτα 100 ευρώ και οι επόμενοι 100 από τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες για να κερδίσετε

Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές ή μέσω web banking.

Από το σύστημα που έχει υιοθετήσει η ΑΑΔΕ υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητές του να κερδίσει: Να κάνει όλες τις αγορές του με «πλαστικό» χρήμα. Να χρησιμοποιεί, δηλαδή, τις κάρτες του όσο πιο συχνά μπορεί, ακόμη και σε πολύ μικρές αγορές.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που συγκέντρωσαν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr.

Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News