default-image

Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μέχρι το τέλος του χρόνου

Οικονομία
Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μέχρι το τέλος του χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν μέχρι το τέλος του χρόνου το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας,  την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών.

Προτού βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων αλλά και τσουχτερών προστίμων σε σχέση με τη μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αρκετοί σπεύδουν να κλείσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, περικοπές βασικών επιδομάτων αλλά και η άμεση και έμμεση αύξηση της φορολογίας, θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι αγανακτούν καθώς από το νέο έτος μπαίνει μαχαίρι στο πολυτεκνικό επίδομα.

Ενώ σε ότι αφορά τα μέτρα που ενεργοποιούνται από το νέο έτος, αυτά είναι:

  • η κατάργηση της έκπτωσης κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος
  • η κατάργηση της έκπτωσης φόρου κατά 1,5% που ισχύει για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων
  • και η επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Την ίδια ώρα, τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν χιλιάδες επαγγελματίες οι οποίοι καλούν την ψυχολογική γραμμή της ΟΕΒΕΝΗ, ζητώντας βοήθεια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News