Ειδήσεις

Κρητικά κάλαντα ήχησαν στις ΗΠΑ, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Μαθητές των Ημερήσιων Σχολείων του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν και του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια έψαλαν τα παραδοσιακά Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στη διάρκεια της γιορτής για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου.

Στο πρόγραμμά τους συμπεριέλαβαν, μεταξύ άλλων, τα Μωραϊτικα και τα Κυκλαδίτικα Κάλαντα, καθώς και τα Κάλαντα της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς.

Τις δύο χορωδίες που συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους -μεταξύ άλλων- τα Κάλαντα του Μωριά, των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς- συνόδευσε στο αρμόνιο ο καθηγητής μουσικής του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου, Βαγγέλης Χαζίρογλου.

Οι μαθητές αντάλλαξαν ευχές με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και δέχθηκαν τα συγχαρητήριά του για το μελωδικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, καθώς και ένα μικρό δωράκι ο καθένας τους.

Τα παιδιά καλωσόρισε ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής λέγοντας πως «λάμπρυναν την ημέρα μας».

Ακούστε το πιο όμορφα μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα από τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και τα κάλαντα των Ελλήνων που ήχησαν στις ΗΠΑ:

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τα Χριστούγεννα

Τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο νέο έτος στέλνει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κκ. Δημήτριος σε όλους τους ομογενείς του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Σεβασμιότατο κκ. Δημήτριο, ένα θαύμα θαυμάτων, ένα μυστήριο των μυστηρίων αποτελεί η Γέννηση του Ιησού Χριστού, η οποία έγινε με τον πιο απλό, τον πιο ήσυχο, τον πιο ταπεινό τρόπο και την οποία θα εορτάσουμε σε δύο ημέρες.

 «Το μήνυμα της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης, της Αλήθειας και της Αγάπης έστειλε με τη Γέννησή του, με τη ζωή του, με το κήρυγμά του, αλλά και με το Σταυρό του ο Ιησούς και αυτά τα μηνύματα έχει τεράστια ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος.

Αυτά τα μηνύματα πρέπει να θυμόμαστε για να βελτιώσει ο σύγχρονος άνθρωπος τις συνθήκες ζωής του.», αναφέρει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιο σημαντικές ευχές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Φωτογραφίες/Βίντεο: Δημήτρης Πανάγος

Σχόλια