default-image

Θρηνεί το Αγρίνιο για την οδηγό - 51 οι νεκροί στην Κρήτη

Κρήτη
Θρηνεί το Αγρίνιο για την οδηγό - 51 οι νεκροί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει το 2017 έχει ξεκινήσει, με μία ωστόσο θλιβερή διαπίστωση. Οι δρόμοι της Κρήτης και αυτήν την χρονιά  αποδείχτηκαν φονικοί  με δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες να γράφονται στην άσφαλτο του επαρχιακού και οδικού δικτύου του νησιού.

Ο αριθμός των νεκρών στην άσφαλτο του νησιού από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα Σάββατο 23  Δεκεμβρίου, φθάνει τους 51 με αυτά τα Χριστούγεννα  και την Πρωτοχρονιά που έρχεται, για τις οικογένειες που έχουν χάσεις ανθρώπους στο βωμό να της ασφάλτου να είναι διαφορετικά λόγω της απώλειας του αγαπημένου τους προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι αρχές για μία ακόμη φορά συνιστούν την προσοχή των οδηγών καθώς αρκετοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να αποδειχτούν μοιραίοι για όσους κινούνται στους δρόμους και με δεδομένο και τις  άσχημες καιρικές συνθήκες η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων ίσως και να αποδειχτεί πιο «εύκολη υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΜΕ ΜΙΑ 26ΧΡΟΝΗ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

Τελευταίο τροχαίο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας με πρωταγωνίστρια μια 26χρονη γυναίκα , το αυτοκίνητο της οποίας προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ , ο οποίος κόπηκε στα δύο  με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της γυναίκας.  

Το Αγρίνιο σήμερα θρηνεί καθώς η κοπέλα καταγόταν από το  Ρίβιο (Παπαδάτου Ξηρομέρου), .Απαρηγόρητοι οι δικοί της άνθρωποι μην μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο από τη μία στιγμή στην άλλη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΧ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

Ενώ ελάχιστες ώρες νωρίτερα , πριν το θανατηφόρο , την ζωή της κινδύνευσε να χάσει μία ακόμη γυναίκα που καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο της όταν εκείνο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό στα Σταυράκια Ηρακλείου.

Προσοχή στους δρόμους για αναίμακτες γιορτές

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

· Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

· Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

· Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

· Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

· Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

· Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

· Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).

· Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

· Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News