default-image

Στην δίνη των κυμάτων "παραδόθηκε" το ενετικό λιμάνι

Κρήτη
Στην δίνη των κυμάτων "παραδόθηκε" το ενετικό λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα έχει προκαλέσει στα Χανιά η κακοκαιρία που εκδηλώνεται από χθες με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη , βροχές και έντονες καταιγίδες κατά τόπους.

Στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης τα κύματα κάλυπταν το λιμενοβραχίονα που είχε γεμίσει από φερτά υλικά και άμμο κι έφταναν μέχρι τις αυλές των καταστημάτων εστίασης.

Από νωρίς το πρωί καταστηματάρχες και εργαζόμενοι προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές απομακρύνοντας τα τραπεζοκαθίσματα από τις αυλές των καφέ και εστιατορίων ενώ τα καταστήματα τα οποία παρέμειναν ανοιχτά  ήταν εκείνα που έχουν και δεύτερη είσοδο εκτός του παραλιακού μετώπου.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους  στο λιμάνι για λόγους  ασφαλείας.  

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα στις μετακινήσεις ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Χανίων , όλες οι υπηρεσίες των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Επίσης η  μεγάλη φιλανθρωπική διοργάνωση του Santa Run αναβλήθηκε ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για εξασθένηση των ανέμων αλλά για επέλαση του χιονιά από το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News