default-image

Οι ομογενείς χάρισαν χαμόγελα σε εκατοντάδες οικογένειες

Κρήτη
Οι ομογενείς χάρισαν χαμόγελα σε εκατοντάδες οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη διανομή τροφίμων στην Αθήνα και την Κέρκυρα πραγματοποίησε στις 20 Δεκεμβρίου ο ομογενειακός οργανισμός "Hellenic Relief Foundation" με τη βοήθεια και χορηγών από την Ελλάδα, προσφέροντας σε 780 οικογένειες συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη την παραδοσιακή γαλοπούλα και τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικό τους τραπέζι.

Οι φίλοι και υποστηρικτές του HRF που συντονισμένα και αθόρυβα προσφέρει εδώ και έξι χρόνια πολύτιμη βοήθεια σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα της κρίσης, συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του οργανισμού που διοργανώθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και κατέθεσαν και πάλι τον οβολό τους για να χαρίσουν στους συνανθρώπους τους μία, έστω μικρή, υλική βοήθεια στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση, στην οποία παρέστη και η γνωστή ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη η οποία έχει οριστεί από την Περιφέρεια Κρήτης «Πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού», ξεκίνησε με την προβολή ενός τρίλεπτου βίντεο από παλαιότερη διανομή τροφίμων στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης (ΕΛΕΘΣΥ) και του Hellenic Relief Foundation (HRF).

Καλωσορίζοντας τους συνδαιτυμόνες, ο κ. Στέλιος Τακετζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του HRF, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του Ελληνικού Ιδρύματος Συμπαράστασης πριν από έξι χρόνια με αφορμή ένα σχόλιο σε ραδιοφωνική εκπομπή, λέγοντας πως «μια παρέα ήμαστε, 10 - 12 άτομα, και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι. Ιδρύσαμε το HRF, συγκεντρώσαμε χρήματα και πήγαμε στην Ελλάδα να αγοράσουμε τρόφιμα για να τα μοιράσουμε στους δεινοπαθούντες».

«Πιστεύαμε πως για περίπου δυο χρόνια θα μαζεύαμε χρήματα, θα κατεβαίναμε πού και πού στην Ελλάδα και θα βοηθούσαμε όποιον έχει ανάγκη. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι αυτή η προσπάθεια θα εξελιχθεί σε μια κανονική μηνιαία διανομή τροφίμων για έξι χρόνια τώρα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε στείλει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια στην Ελλάδα που μαζί με βοήθεια από χορηγούς και από υπηρεσίες στην Ελλάδα θα είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε συνολικά υπηρεσίες και τρόφιμα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ», σημείωσε ο κ. Τακετζής και πρόσθεσε:

«Δε χαιρόμαστε γι' αυτό. Θα προτιμούσαμε να μην χρειάζεται αυτή η προσπάθεια. Όμως χρειάζεται και όσο θα χρειαστεί, επειδή οι ομογενείς έχουν την ανάγκη να βοηθήσουν, θα συνεχίσουμε».

Ο κ. Τακετζής παρουσίασε ακόμα τη νέα εκστρατεία του ιδρύματος με σύνθημα "A dollar a day goes a long way", λέγοντας πως πράγματι «ένα δολάριο την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα. Με 30 δολάρια το μήνα κάποιος μπορεί να βοηθήσει ώστε μια οικογένεια να έχει τα απαραίτητα βασικά διατροφικά βοηθήματα, όπως λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, όσπρια, μακαρόνια. Δε λύνει βέβαια αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι μια βασική βοήθεια», και προέτρεψε όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλει το HRF.

Έναν εόρτιο χαιρετισμό από τους εθελοντές του ιδρύματος στην Αθήνα μετέφερε στους ομογενείς ο κ. Φίλιππος Βογιατζόγλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του HRF, ενώ τιμήθηκε στη διάρκεια της γιορτής ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών «Κέφαλος» για την προσφορά του στον οργανισμό.

Σε δηλώσεις της στην ομογενειακή εφημερίδα Greek News η Μαρία Τζομπανάκη τόνισε ότι «ο πόνος και η ανέχεια είναι κάτι που έχει χτυπήσει την πόρτα όλων και πρέπει να μην έχουμε κλειστά τα μάτια μας. Με όλους τους τρόπους μπορούμε να συμπαρασταθούμε. Το πρώτο βήμα είναι να μη γυρνάμε την πλάτη μας και να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα».

Φωτογραφίες : Δημήτρης Πανάγος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News