default-image

Πώς διεξάγονται σήμερα τα δρομολόγια πλοίων & αεροπλάνων

Κρήτη
Πώς διεξάγονται σήμερα τα δρομολόγια πλοίων & αεροπλάνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθυστερήσεις στα πλοία της γραμμής έφεραν χτες οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα, με τους επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν είτε με αφετηρία το Ηράκλειο είτε με αφετηρία τον Πειραιά, να αναχωρούν τρεις ώρες αργότερα από το κανονισμένο δρομολόγιο των 21:00.

Όπως αναφέρει ο κ. Δουβής, λιμενάρχης Ηρακλείου, στο neakriti.gr, οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί. Μάλιστα, από τα σημεία του Αιγαίου απ' όπου περνούν συνήθως τα πλοία, η ένταση των ανέμων έφτανε έως και τα 9 μποφόρ.

«Τα δρομολόγια από και προς Πειραιά ξεκίνησαν με τρεις ώρες καθυστέρησης, δηλαδή περίπου στις 00:00. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν τα πλοία της γραμμής στον προορισμό τους επίσης με καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, το ένα πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 9 το πρωί. Το δεύτερο πλοίο έφτασε περίπου 40 λεπτά αργότερα» λέει χαρακτηριστικά ο λιμενάρχης.

Κανονικά τα δρομολόγια από το απόγευμα

Άρση του απαγορευτικού απόπλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, να φεύγουν κανονικά, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων.

Ο καιρός… άλλαξε τη διαδρομή των πλοίων

Όπως ενημερώνει ο κ. Δουβής, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της καθορισμένης διαδρομής των πλοίων. Γι' αυτό το λόγο, έγιναν κάποιες αλλαγές:

«Ανοίχτηκε ένας δίαυλος, προκειμένου να ταξιδέψουν τα πλοία. Δεν ακολούθησαν δηλαδή τη διαδρομή που ακολουθούν συνήθως, καθώς από πολλά σημεία του πελάγους οι άνεμοι έπνεαν έως και 9 μποφόρ».

Έτσι, λοιπόν, τα πλοία της γραμμής άλλαξαν για ένα βράδυ την πορεία τους προκειμένου οι επιβάτες να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο και να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς, στο τέλος, να… ανακατεύονται.

Για σήμερα, Σάββατο, και έως τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Χωρίς δρομολόγια την ημέρα των Χριστουγέννων

Οι γιορτές δε θα… φέρουν επιπλέον δρομολόγια στα πλοία της γραμμής, ακόμα κι αν οι επιβάτες που αποφασίσουν τα ταξιδέψουν, αυξηθούν σε σχέση με τις άλλες μέρες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιείται το καθορισμένο δρομολόγιο για τα πλοία της γραμμής, ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων όσοι δουλεύουν πάνω στα πλοία φαίνεται πως θα περάσουν τη μέρα αυτή με την οικογένειά τους, αφού κανένα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιηθεί.

Χωρίς προβλήματα σήμερα τα δρομολόγια στα αεροδρόμια της Ελλάδας

Κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των αεροσκαφών δεν υπάρχει σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα όποια προβλήματα είχαν προκληθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποκαταστάθηκαν και οι επιβάτες θα ταξιδέψουν σήμερα στον προορισμό του χωρίς να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως χτες Παρασκευή, τα προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας ήταν ουκ ολίγα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ "ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ"

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος της Tarom Romanian Air Transport, που επρόκειτο να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Δύο πτήσεις από Βρυξέλλες και Λισαβόνα προς την Αθήνα αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Κω. Επίσης, δύο πτήσεις προς Χανιά, μία της Aegean και μία της Olympic Air, προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές των σημερινών δρομολογίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News