default-image

Έφυγε από Κρήτη & έπεσε θύμα του Μαρτίνο -10 ώρες στο τιμόνι

Κρήτη
Έφυγε από Κρήτη & έπεσε θύμα του Μαρτίνο -10 ώρες στο τιμόνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από την Κρήτη για να περάσει τις γιορτές σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδας αλλά που να φανταζόταν ότι θα έπρεπε να παραμείνει μέσα στο αυτοκίνητο του για παραπάνω από 10 ώρες όχι λόγω απόστασης αλλά λόγω του απίστευτου μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε χθες Παρασκευή στη εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί στα Ι.Χ του για πολλές ώρες στο ύψος του Μαρτινο.

Ο λόγος για τον Σ.Π. που μένει στο Ηράκλειο και έκανε το λάθος όπως αποδείχτηκε να ταξιδέψει στις 22 Δεκεμβρίου οδικώς από Αθήνα για Βόλο.

Τα πρώτα 120 km τα έκανε σε διάστημα- αν είναι δυνατόν- 8 ωρών, ενώ όπως εξηγεί, μετά το Μαρτίνο διέσχισε μία απόσταση 200 km σε δύο ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΧΩΡΑ- ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Για τον ίδιο δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει αλλά νιώθει απογοητευμένος και οργισμένος για την κατάσταση που αντίκρυσε καθώς μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που διανύει μία τόσο μεγάλη χιλιομετρικά απόσταση, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτόπτης μάρτυρας τέτοιων τραγελαφικών καταστάσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 12 τα μεσάνυχτα η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας θύμιζε Κηφισίας με ουρά 24 χιλιομέτρων και με τη λωρίδα ασφαλείας να είναι ακόμη και αυτή μποτιλιαρισμένη .

Τι αναφέρει μεταξύ άλλων

Χρειάστηκε να γίνω 47 ετών, να έχω κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Βόλο εκατοντάδες φορές σε όλες τις καιρικές συνθήκες, να έχω οδηγήσει δεκάδες αυτοκίνητα, για να φτάσει η μέρα που θα χρειαστούν 10 (!!) ώρες (8 ώρες τα πρώτα 120km !!) για να καλύψω την απόσταση στον διεθνή αυτοκινητόδρομο των 20€ διοδίων (χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση καθοδόν, εκτός από το "οδηγείτε με χαμηλή ταχύτητα").

Μια διαδρομή που είχε 1km χιόνι στο οποίο κόλλησαν 3 (!!) αυτοκίνητα και χρειάστηκαν ώρες να τα μετακινήσουν (όταν κάποτε με φτυάρι έβγαζα το χιόνι στη Mαλακάσα για να μπορέσει να περάσει το simca).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από το γραφείο του, πάντως δήλωσε ότι υπήρχε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, για αυτό και άμεσα άνοιξαν και τα διόδια να εισπράξουν τον οβολό των εκδρομέων δημιουργώντας επιπλέον ουρές !!!

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, και ενώ ήταν σε εξέλιξη το πρώτο κύμα εξόδου για τα Χριστούγεννα, εξαιτίας του χιονιά στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, νταλίκες δίπλωσαν στους δρόμους, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν στις εθνικές οδούς. Αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους για οκτώ ώρες και να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Οι οδηγοί διαμαρτύρονταν εξαρχής έντονα για έλλειψη συντονισμού των αρχών, ωστόσο το κακό ξεκίνησε όταν Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν στις στροφές της Μαλεσίνας. Φορτηγά, λεωφορεία και Ι.Χ. που ακολουθούσαν κόλλησαν στο σημείο και μετά ακολούθησε το χάος με τις ουρές να ξεπερνούν τα 15 χιλιόμετρα.

Ενώ από το πρωί του Σαββάτου έμεινε ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας με την κυκλοφορία να έχει αποκατασταθεί και να επιτρέπει και την κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News