Ειδήσεις

Ο Γιώργος Νικ. Ζερβάκης για μια μαγική βραδιά στο Ηράκλειο

Με ένταση, πάθος, αμεσότητα, λυρικότητα, αλλά και με συγκίνηση, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, θα μοιράσει στο Ηρακλειώτικο κοινό ό,τι καλύτερο έχει: Την μουσική του! Μια άμεση σύνδεση με τις Κρητικές ρίζες μας, δηλαδή!

Και όλα αυτά το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στη μουσική σκηνή «BOFOR», στη Δούκος Μποφόρ 24, στο Ηράκλειο (τηλέφωνο κρατήσεων 6975818764).

Η παράσταση του Γιώργη στην μουσική σκηνή BOFOR ενώ είναι ποτισμένη με ιστορήματα και μνήμες από την παράδοση του τόπου μας, τολμάει να διακλαδωθεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δοσμένες εξαίσια από το προσωπικό ύφος του Ζερβάκη, που δεν παύει ωστόσο να είναι καθαρά παραδοσιακό.

Στο πλευρό του Γιώργη θα βρίσκονται: ο Μιχάλης Παχάκης στο λαούτο, ο Μιχάλης Δασκαλάκης στην ακουστική κιθάρα, ο Δημήτρης Νεονάκης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Μιχάλης Μπουτσάκης στο μπάσο, ο Νικόλας Χριστόπουλος στα τύμπανα και στον ήχο, ο Μάνος Τσιριγοτάκης.

Ο Γιώργης εκτός από τις ζωντανές εμφανίσεις στις μεγάλες μουσικές σκηνές της Αθήνας, έχει προχωρήσει σε σπουδαίες  συνεργασίες, είτε ως στιχουργός, είτε ως συνθέτης ή ερμηνευτής, από τον Ψαραντώνη, και τον Βασίλη Σκουλά, ως τον Λεωνίδα Μπαλάφα, που μαζί δημιουργήσανε το εκπληκτικό τραγούδι καταγγελία  «Να σταθώ στα πόδια μου».

Πρόσφατα τον επέλεξε ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος ως βασικό ερμηνευτή του «Κρητικού Ορίζοντα», ενός νέου κύκλου τραγουδιών, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον σπουδαιότερο σύγχρονο κρητικό τραγουδιστή.

Ποιος είναι ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης;

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσαρά Κρήτης.

Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας ενώ σε μικρή ηλικία διδάχτηκε Κρητική μουσική.

Η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση ήταν το 2005 με την δισκογραφική δουλειά «Χειμώνα φέρνεις» ακολούθησε μελοποίηση για το έργο «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» μέσα στην ίδια χρονιά.

Μετά από μια αποχή 10 ετών από τα δισκογραφικά δρώμενα το 2014 επιστρέφει με το «Μωσαίκό» (Εν ήχω 2014) με ηχηρές συνεργασίες όπως Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης , Νίκος Στρατάκης , Τζωρτζίνα Αλεξάκη και τον Ιταλό Gianfranco Maranco.

Τον επόμενο χρόνο συνεργάζεται με τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη για το τραγούδι «Να σταθώ στα πόδια μου» περιγράφοντας την πολιτική σκηνή της χώρας μας.

To 2016 τον καλεί ο Συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος για να ερμηνεύσει το έργο      «Κρητικός Ορίζοντας» ενώ συμμετέχει και στην περιοδεία ανά την Ελλάδα με το 26μελές φωνητικό σύνολο Libro Coro,  και η 16μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Η συνεργασία του με τον Βασίλη Σκουλά συνεχίζετε με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη να υπογράφει την νέα δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί μέσα στο 2017.

Έχει αρκετές συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές, γράφοντας στίχους και μουσική.

Σχόλια