Ειδήσεις

Πέπλο ομίχλης στο Οροπέδιο, τα πρώτα σημάδια του χιονιά

Μπορεί το Οροπέδιο Λασιθίου να μην έχει ντυθεί ακόμη στα «λευκά» αλλά οι «προθέσεις» του καιρού φάνηκαν ήδη.

Μπορεί το Οροπέδιο Λασιθίου να μην έχει ντυθεί ακόμη στα «λευκά» αλλά οι «προθέσεις» του καιρού φάνηκαν ήδη από σήμερα αφού η περιοχή άρχισε να τυλίγεται σε ομίχλη και όλοι προετοιμάζονται για τα χιόνια των επόμενων ημερών.

Η κεντρική φωτογραφία του Γιώργου Απσοτολάκη είναι από το Σελί Οροπεδίου όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η κίνηση διεξάγεται με προσοχή και υπό δύσκολες συνθήκες.

Μάλιστα οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών συνηθισμένοι από πιο έντονα καιρικά φαινόμενα όπως σφοδρή χιονόπτωση, ομίχλη και καταιγίδες ήδη ετοιμάζονται για τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου «τα χιόνια δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους αλλά ο δήμος είναι έτοιμος με εκχιονιστικά και η πολιτική προστασία συνεδριάζει για το θέμα. Η ομίχλη πιθανόν να επικρατεί πιο χαμηλά, για όσους κινούνται από Κερά μέχρι Οροπέδιο και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί».

Τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας και στα πελάγη καθώς ισχύει απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι Ηρακλείου μέχρι τα μεσάνυχτα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ - ΔΕΝ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΠΛΟΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη αναμένεται επιδείνωση καιρικών φαινομένων σήμερα Παρασκευή 22/12/2017, το Σάββατο 23/12/2017 ως και την Κυριακή 24/12/2017, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες, καθώς επίσης και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Σχόλια