Ειδήσεις

Πυροβόλησαν τον αστυνομικό φρουρό στο Εφετείο οι τρομοκράτες

Κατέθεσε ότι άκουσε πυροβολισμό ο αστυνομικός φρουρός στο Εφετείο της Αθήνας - Ο φρουρός είδε τους τρομοκράτες και προσπάθησε να τους σταματήσει - “

Για ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως ο ίδιος αστυνομικός φρουρός του Εφετείου περιέγραψε στους συναδέλφους του οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν την βόμβα πιθανότατα πυροβόλησαν εναντίον του καθώς εκείνος προσπάθησε να τους σταματήσει.

Τα ξημερώματα, δέκα λεπτά πριν τις 03:00 τέσσερις τρομοκράτες τοποθέτησαν βόμβα στο Εφετείο.

Οι αστυνομικοί είδαν στις κάμερες ασφαλείας όλο το σκηνικό. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει μαρτυρία ενός από τους φρουρούς του κτηρίου. Οι πληροφορίες λένε για ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι το οποίο σταμάτησε έξω από το Εφετείο.

Στο αυτοκίνητο φαίνεται ότι υπήρχαν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Ο συνοδηγός ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα κατέβηκε από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα ακόμη ένα άτομο.

Ο συνοδηγός ανέβηκε με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες και έφτασε ως την είσοδο όπου και τοποθέτησε τη βόμβα. Ο δεύτερος εκτός του βαν είχε στάση επιτήρησης του χώρου και πιθανότατα οπλοφορούσε καλύπτοντας τις κινήσεις του άνδρα που τοποθετούσε τη βόμβα.

Ο αστυνομικός φρουρός του κτηρίου αντιλήφθηκε τον άνδρα που ανέβαινε τις σκάλες έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη. Αμέσως φώναξε για να τον σταματήσει πριν πλησιάσει στην είσοδο.

Ο άνδρας δεν υπάκουσε, συνέχισε την πορεία του και τοποθέτησε τη βόμβα.

Την ώρα εκείνη και ενώ ο αστυνομικός έσπευδε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο δράστης όπως περιγράφει άκουσε έναν πυροβολισμό.

Φαίνεται ότι ο δεύτερος δράστης, το άτομο που είχε κατέβει από το βαν, αντιλήφθηκε την παρουσία του και πυροβόλησε για να προστατέψει τον άνδρα που τοποθετούσε τη βόμβα.

Ο αστυνομικός έσπευσε να καλυφθεί. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ο τρομοκράτης επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε μαζί με τον άλλο άνδρα στο βαν το οποίο στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε κινούμενο με κατεύθυνση του Γκύζη.

newsit.gr

Σχόλια